跳至
[2004年或之前] 7月9爬行比賽結果

別墅

7月9爬行比賽結果

All Mama,
今日我個浚浚激c我,平時o係屋企都會爬一,两步,點知今日去到,佢就比現場既聲音,隔離既BB吸引住,心野到一步都無爬過,
剩係識得座o係度週圍望同笑,2分鐘後都仲係座o係原位,都無完成個比賽,真係

yoyobb,Wendy_ho,
好開心今日見到你地,不過現場太多人,太混亂喇,所以無一齊影番張相留念!

fostermak,
我好似見到你,不過我唔make sure,所以無同你相認! :-P :-|

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 7月9爬行比賽結果

angelsecond88:
yoyobb佢地都話你日有去到,好多bk媽咪都有同bb去,但我認唔哂咁多個呀,思晴同諾瑤佢地一齊同場較量,不過思晴好似浚浚咁,連起步都冇,響原位坐足2分鐘,不勞而獲,一步都冇爬都照樣有證書,又有紀念品一袋.
我家有三個妹...

男爵府

哈~ 哈~ 等我認下叻先~ 我銘澤上次沙田掛住同女仔傾計完成唔到比賽, 所以今次再去旺角走一轉, 原本都係無咩期望嫁la~ 只係想取返張証書, 點知呀仔今次好生性, 用左51秒第一個完成賽事 真係開心呀

大宅

小銘澤好利害wor....51秒
尋日比賽時河馬仔開頭都領先架, 點知又係掛住"撩"女仔,爬過兩條線去望個妹妹....最後以第二名, 1分22秒衝線....都唔知入唔入到決賽 tim

霖格格,西米,shirleyshek....
好開心撞到你地呀

西米,
阿仔戰果如何呀???

大宅

caroliu,
好彩你走左咋, 我個仔真係未訓醒, 我又無帶定佢既玩具出賽, 所以咪脫腳囉---得3格, 佢老豆仲話影唔到相, 因為個媽咪patpat太大個仔又坐定向果格6號仔上面郁都唔郁下, 最衰係欄杆果邊有個十幾歲既o靚仔係咁用好大聲既玩具引嘉駿 :evil: , bb咪唔理我仲想走去人地度, 我咪叫個o靚仔唔好再引佢囉, 佢至同我向前扒左3格咋.

yoyobb,
好彩你地有表格咋, 如果唔係我就千辛萬苦帶嘉駿出黎就無得玩lu. 不過我真係唔知頭唔知路就話同阿仔黎, 我見好多媽咪羅住5點既表格但3點入場.

嘉駿扒完既下一場就精彩囉, 好似大部份都係0410媽咪, 最攪笑係lui_bb完成賽事後仲可以有時間借玩具比yoyobb引小諾瑤後來追上既情況下在最緊湊果一秒1分59秒完成賽事, 思晴就掛住穩坐3號number果格. 精彩精彩, 但我都熱到七彩, 唔怪得之我夏天中暑既機會年年都咁高, 真係唔係財多但又身子弱.

大宅

angelsecond88 & fostermak,

我個b同你哋個b一模一樣, 全程無郁過, 淨係對住d觀眾笑, 跟住仲走去隔離線kiss佐人哋個b下, 跟住返返起點, 死未

大宅

galslide,

你幾點去架....我撞你唔到tim,咪晴晴又可以kiss埋河馬仔嘛

大宅

carolliu,
唔好意思, 唔記得講晴晴係6月25日出賽架. 不過佢死性不改, 淨係掛住錫人, 真無佢辦法!!

大宅

我都有去到, 見到yoyobb佢地, 但係想話去相認時, 轉個頭就唔見左人, 我呀正爬四點....出盡法寶都只係爬到一半, 不過都好叻架啦, 佢平時都唔係點爬.

侯爵府

all mama:
霖霖本來一開趴就帶出, 點知去到一半時, 被司儀姐姐o的聲吸引o左(當時真係想叫佢唔好出聲), 我又引下霖霖, 點知霖霖唔係望住我進發, 而係被豬仔車吸引o左, 激c我 最終只能完成3/4咋, 發覺原來排一線唔好架, BB右邊有好多野吸引的

carolliu, 西米, shirleyshek, llui_BB…
我好開心見到你地呀 初初去度排隊拎籌時, 仲眼望望點解唔見其他0410媽媽&BB, 點知準備比賽前或後, 陸續見到0410的BB出賽, 原來我係0410算早到的媽媽

lui_BB:
澤銘好叻仔呀, 用51秒完成, 一定係經過上次撩女仔, 在家特別訓練過呢

carolliu:
河馬仔咁快出了八隻牙仔, 我霖霖終於出現白點, 好開心, 不過聽你講, BB出牙仔會咬人, 又真係遲出好過早出喎

子爵府

小諾瑤今次真係好絕, 1分45秒時間已過, 仍然留守4線起點, 座埋係度, 左望右望, 郁都唔郁!
1分46秒突然發力..... 爬呀爬呀.... 一氣呵成爬到終點, 完成時間: 1分59秒! 真係非常絕!
我都好滿意囉, 比賽前和比賽期間都預左佢唔合作, 今次叫限時一秒前完成左賽事, 真係意外收獲, 有d感動添:-( :-(

今次場地現場, 撞到0410好多媽咪呀, 有lui_BB, 歌利亞, rabbit_chan2222, fostermak, angelsecond88, virstan, 西米

霖格格:
撞妳唔到添, 妳個囡跑幾點場呀?

lui_BB:
銘澤今次真係乖囉, 同場見佢好合作! 叫做無白費媽咪既心機帶佢去兩次, 取番張證書留念
仲有... 多謝妳借出既玩具呀, 真係多得妳d玩具, 小諾瑤臨尾先發力, 一氣呵成完成左賽事! 未有妳d玩具個陣, 小諾瑤守住4線起點無郁過架!

西米:
客咩氣呀!
話時話.... 妳同rabbit_chan都一樣, 真係一項笑料喎! 去到比賽場地, 居然唔取爬行報名表先, 走左去食野先
仲有呀.... 妳講述我地個場比賽真係好好笑, 好到point, 妳既旁白笑c我呀

carolliu:
河馬仔識女仔, 仲越線添! 笑c我啦

BB-C:
總咩唔跑過黎同我地相認呀? 好耐無見過呀正, 唔知佢變成點呢? 係咪肥BB一名呀??????

Virstan:
個晚番屋企唸起駿然個肥樣都笑c我! 我又唸番起 "無佢乎"張大頭照; 佢又肥又白喎, 仲有咁多隻出好左既牙仔, 仲要成日笑! kaka

angelsecond88:
係囉! 係酒樓門口見完妳之後, 係比賽場地直頭搵唔番妳添呀! 妳幾點場呀??

男爵府

yoyobb:

真係俾諾瑤笑死我呀, 最衰0個日我無出去睇丫, 真攪鬼呀.
咦~~咁究竟乜野引到小諾瑤0係最後階段發力呀?

侯爵府

yoyobb:
霖霖爬3點場呀!! 不過賽後上荷花時, 好似見到小鱷魚, 唔知有冇睇錯呢, 因為唔見你係小鱷魚身邊.
小鱷魚真係’堅’, 直到1分46秒時 , 人人眼見呢個BB都係完成唔到時, 點知就開行馬逹, 係原後時間1分59秒爬完, 如果唔係靜止咁耐, 咁咪十零秒爬完, 咁一定直入決賽喇~~

lui_BB:
咁你要介紹下你個秘密武器……玩具也, 連小鱷魚都被吸引著, 我想見識下呀!!

複式洋房

你地個B好好笑呀! 係比赛撩女仔!
我就唔好彩LU, 昨天去到, 名额已滿, BB冇得玩! 攪到我勁失落............. :-(

子爵府

維尼bb:
小諾瑤係頭1分45秒, 完全無理會過我既揮動和無興趣自己既玩具!
其間一直望住隔望線其他媽咪揮動既野, 又望下和摸下同樣留守隔離線座著既思晴 注意力無晒.. 無架.. 時間一直過.. 我都放棄啦.. 等時間過吧啦!
然後銘澤爬完後, 銘澤媽借出幾個玩具比我! 我都盡下人士, 但又得兩隻手, 取唔晒d玩具, 狼狽地, 咪將銘澤媽+自己既玩具成堆放晒係地下, 小諾瑤先注意到成堆野+好有興趣! 佢然後一支箭咁追住d玩具, 咁就一氣呵成完成左! 其實黎得好突然, 我真係估佢唔到! 所以我都要多謝銘澤媽出手相助呀^^
成個比賽, 由希望... 投降....無奈...到狼狽... 再成功, 人生起跌真係大, 尤其有個BB, 變化仲大

霖格格:
其實我見好多BB都爬得好快架! 不過臨場唔合作咋! 如果個個BB一去到都合作, 場面好壯觀! 不過應該會無咁好笑!
個日我見到其他BB比賽個陣, 唔合作既場面, 真係好好笑架! 霖霖有無笑料呀??
話時話.... 如果妳去荷花見到小諾瑤, 但見唔到我個刻, 應該仲有小銘澤架! 因為我地兩個媽咪去左排隊取證書呀

侯爵府

yoyobb:
我係荷花見到lui_BB, 係lui_BB話我聽你也在, 咁咪四圍望下o羅, 望來望去都找不到你的跡影, 剩係好似見到小鱷魚咋.

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

galslide:
晴晴錫果個係b仔定b女呀?
好在思晴隔離係諾謠乍,如果唔係,睇怕佢會怪住望男b架.
查實思晴都好"思情"架,出街成日望男仔,老中青都o岩,唔理好醜,仲會撩人添.

西米:
你o既評述好搞笑呀!

carolliu & shirleyshek:
星期六果日我同你地一齊排隊拿表格架,我同carolliu打招呼,不過我冇抱住思晴,加上我地之前又冇乜傾過計,所以唔認得我都唔奇,carolliu l眼定定望左我一陣,唔知點反應,跟住我收到lui_bb電話就走左咯,冇再同你地傾多幾句
我家有三個妹...

大宅

fostermak;

係呀...原來個日我地一齊排隊咩...我可能唔認得你..sorry

大宅

fostermak,

哎~~~真係你嚟架.....個日我都覺得你係識架,不過見你好似同我打招呼又好似唔係,所以咪係咁意同你笑下law....sorry呀,我驚如果好熱情咁同人地打招呼,但原來係認錯人咁人地會以為我傻架 下次見到我記住叫我呀........因為我真係冇mug記性

大宅

yoyobb,

係呀隻河馬真係掛住撩女仔架,佢係個round跑出個第二咪就係因為佢撩果個妹妹第一law,佢追住佢所以......如果個妹妹成場坐係度.....嘿嘿...河馬睇怕都係坐架咋

霖霖嘅笑料咪就係笑哂咁玩 "一字馬"law,真係好搞笑架

跳至