論盡家傭

跳至

洋房

今期水費$1200, 離哂譜?

how much is yours? 屋企兩大一細查, 都唔知個賓點用水!!!! 好鬼火滾!

電, 煤期期過$2000, x#@xxxxxxx*^#, 點解佢

別墅

Re: 今期水費$1200, 離哂譜?

HA~
我都係屋企冇啦啦,$1240水費,我同你一樣屋企咁多人,但係佢地話唔知點解會咁喎~
我之前期期300幾到~
★各位好!我叫盈盈豬★ 盈盈video 《我係2004年2月28日,係屯門醫院出世》 盈盈豬趣味小天地 <------相簿

男爵府

我咪又係, 之前抄個個工人用左我$1200電費,
同$1500煤氣...唔知點用出黎...! :tongue:

別墅

我都差不多成千銀電費啦,以前兩公婆冇bb,百幾蚊咋。

男爵府

my bun bun just arrived in last month, not yet received any bill, hope that it was 'reasonable'

複式洋房

hello,

我覺得因為佢地好似慢幾拍咁囉, 樣樣都慢, 咪樣樣都多d錢囉, 我果個洗碗都成2粒鐘呀!

別墅

我個新工人黎左 4 個月, 我煤氣費由以前 $800 升到 $2,000 幾呀, 激死, 唔知佢點用, 屋企加埋佢都係 4 個人之嘛........

男爵府

好媽媽勳章

佢地點會同我地慳,沖涼聽到佢水長流,二十分鐘都唔閂水.話完佢好些,

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

你要比張單佢地看,然後問佢點解會可咁貴,下期再咁貴便無糧出比你,因為太太已經無錢了。

大宅

我咪又係, 個工人用左我$1000 幾電費, 屋企加埋佢都係 4 個人之嘛........ I show her the bill & she said "I don't know mum!!!!!"

大宅

水費就未有咁貴, 電費就成$1200 , 因佢晚晚瞓覺都開冷氣, 話極都係咁, 唔通入去息咗佢maa. 老公就話當佢同bb一間房, 但事實上bb同我哋一間房嘛 . 菲律賓成日都三十六,七幾度嫁la, 佢應該唔怕熱架

翡翠宮

嘩咁又真係離譜d, 我每個月都有睇實條數一大左少少我實咋型, 但家陣一路keep住嗰個數所以我無理佢了, 不過d工人係好鍾意開住個水喉黎洗野的. 有次我見到咪話佢開咁大做咩呀, 開到中間位都好利害啦使唔使開到盡呀. 有時真係要出聲話下佢地, 否則就會好似你咁, 水電煤貴到嘔又claim唔番佢地喎. 不過我有次發火鬧佢今次交成七百蚊算數我比, 但下次多過七百蚊既就你比.

珍珠宮

水費成$1200? 她點用的,要比張單她睇要她解釋啦,話佢知以前未來前都冇誇張和貴,要同她講要慳d洗 否則她們以為你冇所謂,唔肉痛,一定要管所有的單,如水,電,煤.

大宅

上次張水費多左成百幾蚊(成$500蚊) 我即刻向工人炸形, 收佢唔好用咁多水, 佢都接受, 但電用少左我有讚左, 佢都好開心, 可能我幾忍唔到一有少少唔妥, 就直接講佢, 希望可以keep住 (不過比起以前得兩公婆, 而家條數真係好勁) :-( :-( :-(

大宅

My water bill is also $1200 this time.
But usually it was $300-$400 only.
Some of my neighbour also have this problem.
Do you think anything wrong in the govenment ?

大宅

我常問吓你哋厠所有無浴缸,因為我已前啲工人每日中午都浸浴,而且用我啲食鹽做磨沙,真係激死!
請香港做個D賓賓,每日我哋走之後,就即刻入房開冷氣,開足兩三個鐘頭,中午就浸浴,洗頭不知幾嘆! 所以水,電,煤都好貴問佢就答你I Do Know!

男爵府

2019勳章

Small_Cloud ,
我會入去叫佢息左佢,我同佢講無bb/小朋友,唔可以開冷氣比佢自己。

男爵府

2019勳章

amy888 寫道:
My water bill is also $1200 this time.
But usually it was $300-$400 only.
Some of my neighbour also have this problem.
Do you think anything wrong in the govenment ?

會唔會政府出左問題,因為電就好易過千,一家幾口開下冷氣都會有呢個數,但水要過千就好誇,死喇今期水費單未收,
唔知要幾錢,但我已用了這工人好耐(4 年多)次次都是200-300左右,如果今期貴左,政府一定有問題。 :evil:

複式洋房

you can check with Water Supplies Department, if there is problem of water meter, you can get the refund.

複式洋房

跳至