跳至

首頁

尾頁

別墅

如果想請陪月, 要預早幾多就要請定架?

我媽咪話會陪我坐月幫手湊BB, 但係佢話請番個陪月專責照顧我既飲食會好D喎.

想請問有冇邊度好介紹, 同埋要預早幾耐就要請架?

男爵府

Re: 如果想請陪月, 要預早幾多就要請定架?

我識那些而家要講定啦,因為好的比較搶手呵 :lol:

大宅

有冇介紹呢?如果請本地的清潔公司的陪月,有冇分別呢?要注意D咩!?心急…

男爵府

我也不知你指的清潔公司是什麼,不過我有兩個朋友之前是經以下網址請的,他們也認為好好,你可以問下先....

http://www.labouraid.org/maternity/index.htm

大宅

多謝你的意見,好professional番。
我指的清潔公司是‘家居通‘之類。不過你的介紹好得多,我會上去看看及查詢下。Many thanks

大宅

Dear Mrsmcdull

我上網睇過個網址,您有冇好介紹邊個工作員陪月好D呢?佢話可以指定陪月員。
Zero

男爵府

我要幫你問下,不過好似指定要加$500的。

另我也有朋友是開再培訓 train家務助理之類,也可湊BB的,應該是你指的家居通那些,須要也可話你知電話。

zzerong626 寫道:

我上網睇過個網址,您有冇好介紹邊個工作員陪月好D呢?佢話可以指定陪月員。
Zero

男爵府

Mrs McDull

我都想知陪月既資料, 出面真正陪月實在比較貴.

男爵府

zzerong626

我朋友之前用羅寶玉、另一個剛巧請了姐姐羅寶玲...

不過我朋友請了羅寶玲做保母,所以應該唔會接job 了

LittlePigmom

你可試下打俾chris 81068799,他之前quote過保母大約$5500左右,你看找不找到合適的。不過這不是陪月,因為陪月通常要另讀一個課程。

大宅

我以前請過一個陪月幾好,好細心又會教妳嘢,我無記錯係每星期做六日、每日六個鐘$4800,但佢啲Booking好full的,妳可以試吓找她問吓有無期,電話係96781388~Ms.Szeto

大宅

你都講得對,陪月通常要另讀一個課程。所以會pro D。

Dear Delia
thanks your recommend. I will ring her to ask some question. thanks
Zero

男爵府

Thank you! 其實我都會quit 左份工自己同mummy揍, 不過唔熟手, 如果有個陪月或保母可能會好d. 因為我而家份工太辛苦, 成日做到八,九點, 所以生完之後會休息一段時間, 再搵part-time or full-time.

首頁

尾頁

跳至