心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

俾阿仔笑c我....哈哈(百有禁忌者請勿觀看)

如果你是 "百有禁忌" 的,請勿觀看....heee

係咁ge.....
我那4歲大半的阿仔今日在piano凳哪兒"琴"來"琴"去,狀甚危險,爸爸勸極話極都唔聽...

咁,我很溫和的對阿仔說﹕
「如果你跌左落地,一個不幸c左的話,放心啦,我會買一個棺材給你,把你的屍體放在裡面的。」

於是他馬上走返落地。

我繼續﹕
「不過,你放心,到時我會為你訂造一個小小的棺材,適合你小小的身體。」

阿仔很認真的話﹕
「我唔要小小的,我要大個d的,我仲會在裡面長大架。」

我兩夫婦當堂笑得合不攏咀來....
[size=x-large]wah ha ha ha ha~~~~~~~
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

伯爵府

2021勳章

Re: 俾阿仔笑c我....哈哈(百有禁忌者請勿觀看)

睡覺:

你個仔幾大呀???
佢知棺材係什麼嗎
好可愛
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

傻豬仔

大宅

睡覺 寫道:

阿仔很認真的話﹕
「我唔要小小的,我要大個d的,我仲會在裡面長大架。」

呢句勁好笑

伯爵府

睡覺~

你真係百有禁忌,呢d 說話都同亞仔講,
當場既人聽到唔知有否笑你呢

男爵府

你個仔好正呀!!
違規簽名-超版代刪

大宅

gianyip ...
百無禁忌...百無禁忌...反封建反傳統...反.......百有禁忌...
.

阿仔三歲生日那天....吹蠟燭時
「阿仔,你生日有什麼願望呀?」
「阿仔,你大個將來想做乜野呀?」
聽到父母咁問...
阿仔沉默了一刻,有點失落的神情﹕
「不過..我大個左會死個播...」
有點沮喪....

「彩..彩...彩...幹嘛講這個啊﹗」

咁...之後,我就好好耐性解釋俾佢知...死亡是甚麼,死左之後人去邊....之後...佢唔驚c這樣東西了,他知道c左,不論是他或其它人,都可以將來再相聚...在天堂好happy....
之前有條金魚c左,佢想哭,我話條金魚可能去左天堂...咁佢就釋懷很happy了。

......
以前細個都左驚右驚....新年講死字俾人鬧到cc下,阿妹生日我洗左頭俾人趕出門口抹乾先可以入屋....還有......
現在....無有怕無有怕...百無禁忌百無禁忌....because....my god is my lord............... :mrgreen: :mrgreen:
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你呢個媽媽真係百厭

侯爵府

大宅

真係又好嬲又好笑~~~~

伯爵府

睡覺~~

你的確係有你一番見解,你口才相當唔錯

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

2021勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

男爵府

你仔仔可能唔係唔了解『生』同『死』,佢或者稔緊『重生』同復活~~

子爵府

Your son is so lovely...

侯爵府

:-D :-D :-D :-D

伯爵府

好媽媽勳章

哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈

有次臨近奶奶的忌辰...我摺一d金銀..預備拜老爺奶奶用
個女問我做咩..
我話麻麻就快生日...媽咪摺一d錢比麻麻慶祝生日

如是者...隔左一段長時間
發覺個女有異樣
收收埋埋...同埋"mit"爛d功課簿
佢就去用果d紙摺左好多金銀元寶比我做生日..
話比我買野[email protected][email protected]

伯爵府

2021勳章

ABCD媽咪 寫道:

個女問我做咩..

發覺個女有異樣

話比我買野[email protected][email protected]

好乖bor
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

洋房

笑c我喇~~~~~
ABCD媽咪 寫道:

個女問我做咩..

發覺個女有異樣
我是天空裡的一片雲,偶爾投影在你的波心,你不必訝異,也無須歡喜,在轉瞬間消滅了縱影

首頁

尾頁

跳至