自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

今日我哥想攞件羽絨比亞媽著..點知揾唔到..佢以為我收埋咗..等我放工返黎揾...我地反轉間屋都無...係一件都無....成家人6件羽絨唔知去哂邊....

我地諗,可能上年攞咗去洗唔記得攞...跟住衝落街去洗衣舖問吓啦...但又close咗...我相信都兇多吉少.......今次大獲啦...我屋企個一老一嫩唔知點算....我而家心情...跌到落谷底...請手下留情..唔好插......

請問...邊到羽絨開倉...又平又多款...我明天仆到去買......

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 gogoblue 於 10-12-15 20:32 發表
今日我哥想攞件羽絨比亞媽著..點知揾唔到..佢以為我收埋咗..等我放工返黎揾...我地反轉間屋都無...係一件都無....成家人6件羽絨唔知去哂邊....

我地諗,可能上年攞咗去洗唔記得攞...跟住衝落街去洗衣舖問吓啦...但又 ...
大獲
順順利利 大吉大利       

子爵府

醒目開學勳章

咁奇怪...不可思議喎...今晚再搵下添啦...盡最後機會

水晶宮

原帖由 gogoblue 於 10-12-15 20:32 發表

我地諗,可能上年攞咗去洗唔記得攞...跟住衝落街去洗衣舖問吓啦...但又 ...

睇下洗衣舖有無機會同你keep起先啦,舊年老公同阿女係boxxxni買左2件去日本玩都夠暖,可以去睇睇。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

你住邊區 ? 睇吓有無出口店 , 應該有羽絨褸賣 , 出口貨尾唔會好貴

珍珠宮

間洗衣鋪唔係執咗都有机会揾翻嘅,不過你記唔記得幾時拎落去,有無留貴姓,佢地摷底單可能摷到.
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁大劑 ??

過咗期就無得攞? 你同洗衣鋪熟唔熟 ??? 聽日等佢開門落去問吓先.

不如而家有時間, 搵吓張單先.

老人家仲有無厚褸?? 小朋友呢 ?? 有咩厚褸比佢地頂住先呀 ?? 打底多d啦, 咩羊毛都要著住先, 頸巾啦! 開暖爐呢 ?

你住邊區?? 我仔有3件羽絨, 如果唔介意可以借住...

侯爵府

真係反轉咗間屋勒...真係揾唔到.... 我都希望洗衣舖會keep起...不過...唉..... 機會=零...

家在屯門...但葵興返工....有無advise ar...

侯爵府

原帖由 nz 於 10-12-15 20:41 發表
間洗衣鋪唔係執咗都有机会揾翻嘅,不過你記唔記得幾時拎落去,有無留貴姓,佢地摷底單可能摷到.

時間都記得大約幾時,今年1月中至尾....

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 nz 於 10-12-15 20:41 發表
UNIQLO有大人有小童款。另花園街有間地舖,似出口店,賣羽絨褸,感覺質地唔差,但都唔平(小童都要$3xx,其他大人款$3xx-$1XXX)

翡翠宮

原帖由 gogoblue 於 10-12-15 20:43 發表
真係反轉咗間屋勒...真係揾唔到.... 我都希望洗衣舖會keep起...不過...唉..... 機會=零...

家在屯門...但葵興返工....有無advise ar...

聽聞羽絨斷市呀, 係唔知今日定昨日新聞講架. 你去尖咀嘉連威老道出口店摷吓, 會有d出口貨架.

不過可能會係無牌子, 唔緊要, 買倒就頂住先.

侯爵府

原帖由 kc_01k 於 10-12-15 20:42 發表
咁大劑 ??

過咗期就無得攞? 你同洗衣鋪熟唔熟 ??? 聽日等佢開門落去問吓先.

不如而家有時間, 搵吓張單先.

老人家仲有無厚褸?? 小朋友呢 ?? 有咩厚褸比佢地頂住先呀 ?? 打底多d啦, 咩羊毛都要著住先, 頸巾 ...

唔熟架..但年年都幫襯佢洗羽絨囉... 單就真係無咗勒...

老人家好怕凍..同埋佢唔鍾意著到好"擁腫", 希望明天著多兩件衫都頂得吓...
個細既,梗加無計...唯有著多件厚褸囉... 多謝你既好意呀..但我明天會仆去買架勒...

侯爵府

有無牌子都唔緊要了...雖然..我個6件全部都有牌子....就係咁先心痛...

最緊要夠暖....

翡翠宮

原帖由 gogoblue 於 10-12-15 20:47 發表

唔熟架..但年年都幫襯佢洗羽絨囉... 單就真係無咗勒...

老人家好怕凍..同埋佢唔鍾意著到好"擁腫", 希望明天著多兩件衫都頂得吓...
個細既,梗加無計...唯有著多件厚褸囉... 多謝你既好意呀..但我明天會仆去買架勒 ...

你而家即刻打去UNIQLO 問吓先, 睇佢有無貨, 叫佢幫你CHECK晒睇邊個鋪有. 快...

翡翠宮

屯門店 UNIQLO TEL: 2618 4311

快快快

男爵府

不如買件雞仔嘜打底啦, 因為我地全家一件
羽絨都無因為好似好"擁腫"甘, 反而著雞仔嘜就覺得好d囉~~~

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

荃灣南丰中心樓上舖全年都有羽絨褸賣 , 多數係mtr 出口 (近南丰中心) 派單張

珍珠宮

真實唔一定要雞仔嘜, 我認為著一件貼身底衫已經好夠暖.
原帖由 Vickymak2003 於 10-12-15 20:54 發表
不如買件雞仔嘜打底啦, 因為我地全家一件
羽絨都無因為好似好"擁腫"甘, 反而著雞仔嘜就覺得好d囉~~~

伯爵府

自從有次洗衣舖同我講話D羽絨褸佢地都係用水洗,話咁樣係輸淨D~~之後,我返屋企睇標籤,又係可以水洗喎~~

呢幾年,我連羽絨被都係放入機洗呀,慳番唔少
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

珍珠宮

我屋企d乳湧都係響屋企用機洗.

原帖由 Kuri 於 10-12-15 20:59 發表
自從有次洗衣舖同我講話D羽絨褸佢地都係用水洗,話咁樣係輸淨D~~之後,我返屋企睇標籤,又係可以水洗喎~~

呢幾年,我連羽絨被都係放入機洗呀,慳番唔少 ...

首頁
12345...6

尾頁

跳至