跳至

首頁

尾頁

別墅

如果老公都有產假,你話幾好呢!

曾生叫人生3個, 又唔做d實質野.
如果我地生bb,老公有一星期假,(至少都3日啦)
你話幾好呢! 我諗D孕婦產後抑鬱都少D啦...HAHA...

我個客係大陸話我聽, 佢地既勞工法例,
( 我只知深圳係...其他唔知呢! )
孕婦有5個月產假. 之後一年仲可以要求返半日.
方便偎人奶... 嘩...好正!
:lol: :lol: :lol: :lol:

複式洋房

Re: 如果老公都有產假,你話幾好呢!

無聽聞有呢勞工法例噢

別墅

你指深圳---五個月產假???
真架! 我有兩個客都係咁講,
佢地過左30歲先結婚, 放成3星期婚假...
(30歲後多D架) ... 不過,要大公司,
跟足勞工法例先有...
我有同事個太太係大陸做售貨員,
呢類行業, 佢話就會即炒囉....

男爵府

oc2005 寫道:
你話幾好呢! 我諗D孕婦產後抑鬱都少D啦...HAHA...

the husbands in sweden and some countries in N. Europe also got maternity leave!

男爵府

oc2005 寫道:

the husbands in sweden and some countries in N. Europe also got maternity leave!

男爵府

oc2005,

from your picture, was that your bb's hand / feet?
pic taken by your husband?

大宅

咁你地有沒有叫老公係自己預產期拎定大假呀?

別墅

haha...
唔係我個肚黎架...
係朋友send俾我既...
我個b仲未識撐出黎...
你呢??? 你個B會唔會撐D手手腳腳出黎啦???

別墅

FAT B,

HELLO!!
無呀...唉...我好怕咩都講出口, 如果有心, 自不然會放架勒...
所以話呢..如果勞工法例有既話...佢實有得放,就唔洗煩啦...

可能, 我之前叫佢幫我整野... FOR BB既...(其實未結婚前都係架勒...) 全部3日香.... 轉頭有話係你唔要求佢...
講真做老婆者...又唔係做呀媽...我都費時依依哦哦...
無要求就自然唔會失望啦...

掉轉頭諗, 可能佢就係咩都無所謂, 先娶我呢...
苦笑.... :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-|

侯爵府

我冇叫我老公請假, 佢好忙, 我初頭重擔心就算係我生果幾日, 佢都唔可以抽好多時間陪我. 但點知佢自己主動同我講, 會請一個禮拜陪我同照顧我lor

別墅

嘩~~~你老公真係好... 咁你應該覺得好甜勒...
我真係等你高興. ^___^ :lol:
我老公唔係唔好...不過,無將我上心者...
上兩個星期已經嘈過架勒....次次嘈完好兩日,
你老公有無幫你整BB野呀...煮下反俾你食呀咁???
你老公真係好, 好多時自動自覺就最好勒...
如果男人病左,女人唔理,就實俾人話. 但係男人唔理女人呢..
就話事業心重...一時大意.........

唉...男人返工好巴閉咩... 我咪又係要返工,
不嬲都要兼顧埋家頭細務架勒....仔又係佢話想要...
又無物點理我....係人面前唔係咁架, 好似對我好好咁...
唔通我篤爆佢咩.....唉... 我好想喊架....我覺得好委屈,
但係又唔想BB第時變喊包... HAHA....
我生完第一件事真係要喊番夠本....

侯爵府

佢都唔係樣樣都咁好gar, 有時都係會唔上心gar.
我有時都會憫憎佢.
我果個同你老公都差唔多, 又係嚮人面前好似對我好好咁.
我咪又係費事篤爆佢.
不過男人都係粗心大意, 有時係要我哋女人講到出口佢哋先會明.

男爵府

oc2005 寫道:
haha...
唔係我個肚黎架...
係朋友send俾我既...
我個b仲未識撐出黎...
你呢??? 你個B會唔會撐D手手腳腳出黎啦???
i just feel it but could not see bb's hand/feet from my tummy clearly...

伯爵府

好媽媽勳章

唔知點解我覺得幅相好恐怖.........有d驚tim... :lol:
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至