產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

大肚期間牙痛, 有無人試過輔牙???

懷孕7個月, 蛀牙很痛, 點算? 可唔可以輔牙?? 有無人試過???

別墅

Re: 大肚期間牙痛, 有無人試過輔牙???

我有左六個月時牙痛,補左兩隻 :lol:

大宅

請問有無需要照X光或者注射止痛劑?

apple_girl 寫道:
我有左六個月時牙痛,補左兩隻 :lol:

洋房

好多人都話唔可以照x-ray, 醫生話冇問題架不過我都唔會照. 我最近補牙時醫生叫我最好唔好打針佢話唔多唔少都有影響.

男爵府

剛剛星期六脫了右面上下2隻智慧牙(蛀晒),我先前又係牙痛,痛起上黎成晚訓唔倒覺,我亦問過產科醫生懷孕中期4-6個月係可以補牙&脫牙,打麻醉針只係局部又不是全身麻醉,所以不會有太大問題~~ :wink:

複式洋房

照x-ray應該就唔得啦!因為我個牙醫每次照x-ray前都好緊張問有無懷孕,我就覺得照x-ray唔係咁好
開開心心過每一天 :-P

男爵府

我產科醫生話照x-ray都可以,照 d 牙又唔係照個肚,如果想安心 d 咪用塊厚布遮住個肚 law~

大宅

我產科醫生話照x-ray都可以,照 d 牙又唔係照個肚,如果想安心 d 咪用塊厚布遮住個肚 law~

與其用布就不如用一d金屬o既o野擋
因為金屬先擋到,例如錫紙都ok

大宅

但係如果比著我就唔照x-ray,,唔怕一萬,,至怕萬一~~
為左bb安全為上~~

大宅

我同大女去牙科保健時聽過最好在3-6個月整牙,
我宜家都有蛀牙, 約左下星期去補, 到時已經6個半月,
個e生話淨係補牙ok, 但我都唔敢照x-ray, 但打針唔
知得唔得?

別墅

elegant
我無照x光和注射止痛劑..因為隻牙唔係蛀得好深,醫生會就住..

首頁

尾頁

跳至