自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

如有濕疹BB的媽媽請注意

BB大約食咗"威補勁"WITAPOLIN魚肝油1個月,濕疹少咗同肥咗,但呢隻約HK$80一支,一定要足2歲至食得

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 如有濕疹BB的媽媽請注意

71/2 mths bb 可以食 點食法 mix 埋 d 奶到?? 邊度有得買 ??

洋房

真係WORK???

複式洋房

個名咁國內feel嘅! 邊到出架,$80都唔平喎。 不如吃七海健兒保好過啦,平成半,始終係英國公司有信心d。

民房

德國做

民房

我試個好多牌子,包括kawaii,司各脫...都唔得,試咗呢隻work

民房

一定要2yrs先至食

民房

可以用金油放落水一起洗澡之後再用雙妹嘜雪花膏搽
藥房有得買金油

民房

女同男的吸收有不同,我個仔(有濕疹)2 1/2yrs一日俾一次(驚他太肥),而女(沒有濕疹但很thin)3 1/2yrs就一日俾2次都是小小見效,而她的表姊(沒有濕疹但時時有傷風咳)4yrs食咗就很少睇醫生

男爵府

請問邊度有得賣?

子爵府

呢隻野有無話係E濕疹ga?

侯爵府

efung 寫道:
我試個好多牌子,包括kawaii,司各脫...都唔得,試咗呢隻work

司各脫係增強抵抗力架,我個女都有食緊,食左真係少病左喎!!
但乜可以去濕疹架?

民房

我個仔因濕疹而引致支氣管炎而成了哮喘,現在食咗魚肝油令他肺部強壯及晚上睡眠睡得很好(以前晚晚都出現鼻水令呼吸困難而整晚都不能一覺睡天光)

民房

無提過,說明書"功能強健肺部及呼吸系統....皮膚粗糙,乾眼(証)視力衰退..."原本亞仔塊面有濕疹同耳仔會糷現在很handsome

民房

藥房但要問(因我在中西區都無得買要在南區才買到,而女的同學(有皮膚性移位而想試吓)買不到而被藥房介紹另一隻)

洋房

Dear efung,

May I know why "一定要2yrs先至食"? Is it some medicine inside?

Yam

民房

說明書上寫明:2yrs以下兒童不得服用
Formula: per 50ml
Vitamin A,D2,B1,B2,B6,B12,C, l-lysine Hc1, Nicotinamide, Cyproheptadine HC1

我都唔知, 你可以check吓

洋房

Dear efung,

Can you tell who introduce you to buy it? Where can I buy it? Thank you very much.

Yam

民房

是由一個唔識的婆婆介紹俾我弟婦

洋房

Dear efung,

Why 婆婆介紹俾your弟婦? What is 婆婆's comment about the product?
Is it only can buy in Aberdeen? Or any other place?
Thank you for your reply.

Yam

首頁

尾頁

跳至
熱門主題