烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

多唔多媽咪係惠康或百佳買餸包 & 湯包?

想問各位媽咪, 你地多唔多係惠康或百佳買PREPARE好0既餸 & 湯包?
我因為無太多時間去街市買餸煮飯, 所以多數係超市買, 前日係惠康買咸旦蒸肉餅, 我返到屋企再加d水去蒸, 幾好味喎. 仲買左節瓜章魚湯包煲豬骨, 都唔錯.

大宅

Re: 多唔多媽咪係惠康或百佳買餸包 & 湯包?

我就買湯包多d,
因為貪佢齊晒料又切好晒好方便,不過就覺得貴d 囉,
有時間都會去番街市買,小數怕長計.
PREPARE好0既餸都試過買,但係總係覺得差d d ,多數會買鮮排骨和瘦肉 .再自已調味.

男爵府

我會嫁...因為放工比較夜...不過其實我覺得唔係咁好...因為入面好多都唔新鮮同埋有D係爛TIM...始終係街市自己睇好D

侯爵府

2019勳章

Re: 多唔多媽咪係惠康或百佳買

我都會買架,因為懶唔駛煩

大宅

有, 因為方便 , 有時自己會add一些材料 :lol:
;-) :-D ;-) :-D

禁止訪問

子爵府

有時懶懶地或者唔係好夠時間都會買湯包黎煲湯。

別墅

我都會買架!不過自己會加多的料,好飲D!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題