夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

想同大家講下,如果係你,你會點呀?

我同我老公已分居個多月,但仍一齊住,但已各有各生活,問過咁都算分居,佢有第二個女人,每星期六,日都唔會係度,因為要上去陪佢,我有個11個月大的bb,前兩個月我開始識左另一個,佢完全知我的事,我地有想過係一齊,但我的心當然係想我老公回心轉意,但我都知無咩可能,個男仔對我好好,take care我所有野,我現在27years old,如果係你,你會等佢返來,定係同第二個一齊?我最 care我個仔,我係咪唔認該咁快又同另一個一齊呢?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 想同大家講下,如果係你,你會點呀?

想做開心人,
咁你老公都有左第二個女人,你再等佢,佢都未必回心轉意,佢可以放底你同個仔吾理,正名佢對里頭家都冇野會留戀,咁里

翡翠宮

既然你都話想做個開心快活人的話, 咪各自各精彩囉, 你有你去二奶到, 我有我去同男人風流快活, 河水不氾井水, 他朝有日你兩覺得自己玩夠又想一齊咪一齊囉, 睇你兩個都係想咁啫

大宅

想做開心人,

我覺得你真係要睇清楚諗清楚自己要行既路,
你同個男仔都係剛剛開始啫, 拍下拖無妨既。

大宅

如果係我, 我會選擇一路自己開心既路去行. 如果妳覺得同新男友開心咪一齊囉, 真係唔使理人地點唸, 而且妳囝囝仲細, 好易適應. 當然, 如果只係悶而搵個男友就無謂啦, 反正仲有囝囝要照顧ma.

洋房

多謝你們的意見

大宅

唔好望個男人會番轉頭啦,可以的話不如分開住啦,咁樣可以幫妳諗野清晰d!!! 祝妳生活愉快 :-P

子爵府

我一定唔會等個衰佬番轉頭, 另外個男仔就會試下同佢一齊, 又nothing to lose既.

子爵府

好媽媽勳章

可以同個男仔做住普通朋友先,因為你同老公剛發生唔開心的事,當有人對你好,你好易有feel架,但唔代表你真係對佢有那種感覺,交往下先啦,但你都要話比個男仔知,佢鍾意你都會明,我想沒人喜歡做愛的替身

洋房

現在最辛苦的就是他不肯走,一至五一定返來,不過都成2,3點,有時聽到佢同個女仔傾計,個心真係好唔舒服,每個星期一返來,條頸一定有咖哩(x),你話見到想唔想死

洋房

其實你老公肯回頭都難保無下一次,佢已經明目張膽到咁,你仲當佢係寶,仲想留住佢,擺舊垃圾係身邊為咩呢?(萬一佢玩到有病仲連累到自己同bb添)

另外你男朋友果邊,有人照顧總好過自己一個既,但岩岩先一獲泡,我覺得做住好朋友拍下拖先,唔好諗太長遠住,起碼多過人精神上支持自己先.

你老公做到咁賤,你踢佢都唔會走架喇!你要對佢絕情d,講晒比親朋戚友知,比埋張離婚協議書佢簽,迫佢決定搬還是其它喇!佢而家咁開心,你有排受呀!

洋房

之前叫佢唔好上去咁多,佢唔肯,一星期5 日唔係度,依家叫佢少D返,佢又唔肯,係呀,佢口口聲聲話佢好鐘意個女仔,我地一齊8年,有時都會想,一個人要變,點解會變成咁,我同個男仔都覺個依個世界唔係得我地兩個,好多野都要顧,而佢屋企人都唔理,所有人都知佢咁對我同個仔,佢依家覺得最重要係有的上去見個女仔,我都唔明點解佢重要係度?

大宅

肥嘟媽 寫道:
可以同個男仔做住普通朋友先,因為你同老公剛發生唔開心的事,當有人對你好,你好易有feel架,但唔代表你真係對佢有那種感覺,交往下先啦,但你都要話比個男仔知,佢鍾意你都會明,我想沒人喜歡做愛的替身

AGREE,TAKE CARE..

複式洋房

Hi, 想做開心人,

如果是我,以前同老公"講心唔講金",現在"講金唔講心", "橫店"他也有能力有第二個女朋友,至於另一個男人, 就做住普通朋友先,用時沖淡創傷,和看清他本人是否真的對囝囝好而囝囝又是否喜歡和他相處,所謂日久見仁心,到時再打算吧.

這小小意見,希望可以幫到你有所啟發啦.

fungsotiny

洋房

剛知道他無左份工,係大陸又租左屋,星期六走,打來問我點,我都唔知點好,我本身無野做架

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
難題 ... 2 3 4 5 6