自由講場

跳至

禁止訪問

有無人知道患腸癌的病症? 是否嚴重便秘, 肚子會痛嗎?

大宅

Re: 有無人知道患腸癌的病症? 是否嚴重便秘, 肚子會痛嗎?

如廁時(大或小),會有血。所以有些人以為生"治倉"

男爵府

Re: 有無人知道患腸癌的病症? 是否嚴重便秘, 肚子會痛嗎?

大便困難,大便程黑色,有血。
便秘超過一星期就應該睇醫生

男爵府

小甜甜媽咪 寫道:
如廁時(大或小),會有血。所以有些人以為生"治倉"

我婆婆4月都檢查到有,之後開刀,宜家無事.......
佢都係因為呢種情況架~~
佢話個肚仲好似好實咁....

伯爵府

畀面勳章

我朋友最初病徵如腸胃炎,一食就要去廁所,再後期如廁時,會有血。

大宅

我(女麻女麻)以前有
佢係好多年 初初都咪CHECK 到
好多年來 佢會成日忍唔住要去屙
係忍都忍唔到個種 佢從來冇病過
點知有一次 就係第一次去睇醫生
就發現佢有腸癌 :-( :-( :-(

大宅

貓狗褓姆

Hi Doublefour :

症狀
  早期-血便或無明顯症狀。
  中期-裏急後重(即大便成後仍想再大解)、大便有黏液(因腫瘤有分沁物)、大便習慣改變(特別
     頻密或持續便秘)、體重下降。
  晚期-可摸到腹部腫塊及淋巴腺腫大、腹痛。
可到以下網址看看有關資料 , 希望能幫到妳

http://www.union.org/chi_t/d5-6.php

跳至
熱門主題