懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

5星期輕11磅...

請問5星期輕11磅係咪好嚴重呀?
我現在差不多12週,在6週時開始由口淡、食唔落、作悶、
嘔得出,到現在有時飲水都嘔,但我嘔多數都係晚飯前開始,
每日大約嘔4-5次,其實都唔算太多,不過我就由早到晚都
好似患上厭食症咁,一諗起要食就已作嘔,所以每日三餐都
食好少,但其他時間就無問題,訓都得。
在10週時照過超音波,BB size正常,但我當時只輕了8磅。

男爵府

Re: 5星期輕11磅...

唔使擔心. 食得就食.
唔食得就盡量飲下奶.
[/url]

大宅

唔駛擔心..我第一胎時,都瘦左10磅..
今胎就輕左5磅..但而家開始食到野啦..比較好
我幾週時,情況同你一樣..食唔到野..晚飯前實作嘔..跟住又食唔到野...

公爵府

唔緊要, 我初初 3 個月都係輕左 8 磅, 最重要 bb 正常, 遲下你會反彈, 有排你加磅呀

[/url]

大宅

我都係佗囡囡既時候二個月內瘦咗成10多磅
個醫生仲話下次唔要見到我再體重下降喎~
所以唔洗擔心,遲d唔再嘔胃口好咗會增磅架啦~放心
食d梳打餅同飲d孕婦奶粉(小食多餐)補充營養

子爵府

妳每日飲兩杯孕婦奶粉啦對BB好好架,等胃口好時慢慢食
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

禁止訪問

醒目開學勳章

複式洋房

多謝各位的安慰! 我只係擔心咁樣落去BB會無營養,
我現在對任何食物都無興趣,飲水都少,差不多食嘜
嘔嘜,奶我有飲,不過飲完多數都會嘔返出來,尤其在
晚餐開始,就食嘜嘔嘜...搞到我都唔敢出街食飯,費
是出醜。

首頁

尾頁