夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

和丈夫感情出現問題, 如何控制自己情緒

你好,

因本人和丈夫感情出現問題致令自己情緒很反覆, 最無辜是小孩, 因我會發脾氣打他們, 之後十分內疚..
因本人大部分的朋友都是和我丈夫共同的朋友, 而他們是常常出外吃喝玩樂的一群, 所以我一定不會和他們傾訴..
請問如何控制自己的情緒, 我最最最唔想傷害到小孩...

thanks.

大宅

Re: 和丈夫感情出現問題, 如何控制自己情緒

[img align=right]http://onfinite.com/libraries/832026/5b6.jpg[/img][img align=right]http://onfinite.com/libraries/832053/414.jpg[/img]
該用戶已被刪除

大宅

落街行吓都是好辨法,再唔係上來bk跟我
們傾吓,呢到好多姊妹都願聽你的心事和
幫你.

千其唔好傷害自己孩子,亦不要在他們面前吵,
佢地無辜架.

子爵府

有乜唔開心揾我哋傾啦!

洋房

trublemum,

大人感情有問題或大人唔開心,都唔應該發洩係小朋友身上,你搵佢黎鬧、打,都係因為佢地唔敢反抗唔敢駁咀,但小朋友唔會搵人發洩搵人鬧,引致心靈傷害係一生架,佢會記得媽咪唔開心會打自己.
唔好話控制唔到,你係人黎架,打完又話自己唔安樂,咁點解要做呀!教你咩方法都無用,如果你再唔控制一下自己,無人幫到你.

複式洋房

可唔可以同你媽媽或者最close既人傾訴呢,如果無既試下搵婚姻輔導既社工幫手,有乜野事唔開心都可以搵佢地傾發洩下,千祈唔好將d唔開心宣洩o係小朋友身上。

民房

打小朋友是一定差的行為,又不能解決問題,妳要從新開始生活全心寄託於小朋友的身上,展開生活,認識新朋友,擴大生活圈子.

民房

上bk/其他newsgroup搵人傾0下計啦,對住部電腦講心事,你唔識我,我又唔知你係邊個,可以好free,好坦白,發洩、舒緩情緒一流. :-( :evil:
接受自己所不能改變的現實,改變自己所能改變的一切。

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你同我個case一樣因為我有抑鬱症我同老公嘈我d情緒差你好多,嚴重時會自己傷害自己但絕唔會傷害囡囡,我會想大人既事bb沒(姑)我生佢出來係因為同老公感情穩定,係開心既,唔開心都唔應該拿bb出氣反而因為覺得bb可憐會收下自己脾氣諗番開心野,我都可以control到你俾心機呢,小朋友沒道理姑)家,你咁對佢地,換轉你父母咁對你你都會反感,反而唔開心喊同老公傾同週圍既人傾都可以好d家,加油啦
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

大宅

有冇諗過需要搵社工幫手? 可以聽多d專業意見,為咗小朋友開心d啦....take care!!!

大宅

唔冷靜
打完小朋友
個小朋友都幫你唔到
反而令你更多添煩惱

搵社工傾下
會有幫助的

別墅

我都會好似你的情況我自己亦知道是不應該的~~

我會大力好大力的吸一口氣~~
立即走入房cooooool

努力努力我同你一起去改~~

而且小孩是你生的你的血~~so no one can hurt them

複式洋房

我會走去瞓覺.....

首頁

尾頁

跳至