跳至
[2005年] 好奇怪?

首頁

尾頁

複式洋房

好奇怪?

唔知有冇人知道發生咩事?
我係wk5, 12,15, 甚至昨天都有d流啡,但每次照超b都無事,bb和胎盤都好正常,連醫生都話唔知點解. 但真係令我好down好worry, 我今日已經18wk啦!究竟發生咩事???
有冇人好心救

複式洋房

Re: 好奇怪?

你有冇去睇多幾個醫生問下點解咁呀?
多多指教: http://blog.yahoo.com/jacobnjoelle/

男爵府

唔洗擔心,我由day one到4個月都有啡色血,現在18week亦間中有,好多醫生話好多孕婦都有這情況,只要你個胎一切正常便ok啦!
愈擔心就對你同bb都唔好,take it easy!

大宅

我都係呀~星期二晚(12/7)有少少血水,不過去到急証室時又無了,醫生安排了我(13/7)去照超聲波,bb有心跳,我仲見到bb啲手指郁呀,不過下半身就睇唔到,要30號再去照,不過醫生就話(我)如果19週都有見紅既情況,好可能有機會早產,所以都要好小心∼
有經驗既媽媽你地話點好呢∼??

複式洋房

係超聲波裏面都見我阿b好活潑,手指腳仔都見到.其實,除

複式洋房

HelloPepsi 寫道:
唔洗擔心,我由day one到4個月都有啡色血,現在18week亦間中有,好多醫生話好多孕婦都有這情況,只要你個胎一切正常便ok啦!
愈擔心就對你同bb都唔好,take it easy!

多謝你!我個心都舒服d.thanks a lot!

複式洋房

我開始覺得我 d 分泌既味道重左 :-|
多多指教: http://blog.yahoo.com/jacobnjoelle/

複式洋房

dear qq638,
你幾多週?係唔係天氣熱得制,焗住呢?上星期五係產前講座聽護士長講先至知道用多

伯爵府

konan

我都有這情況.係around 3-4個月(touchwood)就stop 左la! 其實有好多正常情況會係咁..e.g. 1.係著床時令子宮有磨擦而成的old血. 2.子宮問始大.enlarge 令有出血

其實,你現在最緊要要留意有無增加及粉紅分泌就一定要第一時間睇醫生.唔係通常都會係3-4個月就會停止.同埋你醫生幫你照ultrasound 時有無同你講係new blood / old blood. 如果,係old blood that means 應該都會慢慢自然埋口.

伯爵府

qq638

天氣開始熱,你最好勤更換保護/un un. 如果,你發現有怪味/"行"就要睇醫生la!
qq638 寫道:
我開始覺得我 d 分泌既味道重左 :-|

首頁

尾頁

跳至