自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

美的冷氣

請問有冇人用緊 / 用過美的冷氣?? 掂唔掂??

大宅

好媽媽勳章

Re: 美的冷氣

Hi car_pretty,

OK war!

car_pretty 寫道:

複式洋房

美的唔係咁好, 係大陸機!
Panasonic 好d!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我屋企3個房都用梗,用左3年啦!ok呀!仲好凉唔太嘈.

子爵府

Panasonic都唔差,幾靜,不過我覺好食電,可能2匹啦

男爵府

我覺得好好用,我用分體,$3500有部2匹分體,仲連安裝,好正!我仲覺得佢好過我媽媽家部日本貨.

其實現在有好多所謂日本貨都係中國造!
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

子爵府

mercy_mama 寫道:
[quote]

我覺得好好用,我用分體,$3500有部2匹分體,仲連安裝,好正!我仲覺得佢好過我媽媽家部日本貨.

其實現在有好多所謂日本貨都係中國造![/quote]

agree

大宅

thanks for your sharing
原先諗住買日立, 但尋日個 sales 話美的而 + 做緊 promotion, 見到好似幾好, 又平 d, 所以問問睇吓有冇人用緊同好唔好... 見 comments 都唔差, 咁我而 + 都應該會扑除買美的....

洋房

Hi, car_pretty

美的邊到做緊 promotion? 我個廳+主入房都係用美的, 而家想個女間房都轉埋美的, 邊到會平d? thanks.

洋房

而家的"美的" , 又真係唔錯喎, 早輪要換冷氣機, 經相熟的冷氣舖拍心口的強烈推介, 咁就平平地試下啦, 點知, 又真係幾好用喎, 仲保用3年 , 其實唸深一層, 佢雖然係中國貨, 但而家d日本牌子的冷氣機咪又係中國造, 分別就係個名唔用之嘛.

大宅

我之前都聽過人講話美的冷氣入面唔知咩部份 (好似壓縮器 or 冷凍器) 係用日立 or 東芝的

yuyueyu
please check pm

子爵府

我屋企3部美的窗口機,由2000年7月用到而家,仍然ok。
當年total用了hk$4000,還送3部(14吋or16吋,forgot)座檯電風扇。
好抵!

侯爵府

環保接龍勳章

我都想知邊間做緊特價, 我房那部Sharp窗口式冷氣機, 今年第三年己經唔掂.

不要買大陸新科的空調, 大陸屋企個廳系用新科, 完全唔掂.

[quote]
原先諗住買日立, 但尋日個 sales 話美的而 + 做緊 promotion, 見到好似幾好, 又平 d, 所以問問睇

複式洋房

無錯, 其實現在好多日本牌子都係大陸做, 但係用料上一定有分別, QC都會有不同! 不過, 只要隨自己喜好便ok了!

大宅

sharonchoi
Please check PM

子爵府

咁請問美的3/4或1匹一部大概要幾錢呀??

另想問有冇媽咪知道荃灣/葵青區有冇冷氣好用又平的??
因為依家唔係淨係同老公住...重有佢阿哥一家...我地只需要3/4或1匹(我地成日都係o係房架喳)已經好足夠~~
同埋...冇乜錢...我媽咪話依家最平的3/4匹$777都ok...但我冇問乜牌子,驚唔好用...所以想請教下各位~~

大宅

[quote]
原先諗住買日立, 但尋日個 sales 話美的而 + 做緊 promotion, 見到好似幾好, 又平 d, 所以問問睇

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
淘寶口罩 ... 2 3 4 5 6 .. 8