親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

Re: 急 - 韓國五天團

EVA,
之前我見有topic個媽咪話去完返黎,佢話食方面唔錯,每餐都有飯,麵,粉。
***南無阿彌陀佛***

大宅

家庭主婦
唔同旅行社可能會唔同WOR. 不過上個月姑奶去完返來都是說食用不大好. 所以如果你有帶小朋友去的話,帶定D杯麵咁會穩陣D WOR!

男爵府

我都剛剛去完韓國返來!我覺都食都OK喎!唔算太差!不過真係要帶定D乾糧,因韓國常常都塞車,車程太耐了,如果有D野食都會好過D!
------Pochacco2001(Ming)------

公爵府

好媽媽勳章

Pochacco2001

This is good idea to bring some snack and eat during the travel jam. But I won't be bring a lot, becuase I will buy in Korea snack and try it immediately. :-P

Eva,

What is a exchange rate in your money exchange stop you know? I will exchange $5,000 hope it is enought for me. Because I want to buy the Lenaige and another brand name make up products.

[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

子爵府

係呀!我都諗住帶d乾糧,不過就唔會帶杯麵囉,如果真係要食,到時去到先買,個邊買都好方便,費事比杯麵霸左d位(急呀!嘻嘻!)

子爵府

好多謝你報料呀!d野貴唔貴呀?我聽導遊講果邊d野都幾貴,你有冇買missha(唔知有冇串錯)哩隻牌子既護膚品呀?你買得多唔多野呀?唔好意思呀我有咁多問題問你!

公爵府

好媽媽勳章

家庭主婦

Good Morning, When will you go to Korea trip?
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

子爵府

好多謝你報料呀!d野貴唔貴呀?我聽導遊講果邊d野都幾貴,你有冇買missha(唔知有冇串錯)哩隻牌子既護膚品呀?你買得多唔多野呀?唔好意思呀我有咁多問題問你![quote]

子爵府

Jamesmama 寫道:
家庭主婦

Good Morning, When will you go to Korea trip?
Good morning,I will go to Korea on 8/12. And you?

大宅

你是否跟永安去呀? 永安的口碑唔錯.

家庭主婦
係wor,去到先買.不過會唔會無時間又或者去的地方沒有得買ga. 哈!我真是很關心吃的方面 ^_^

Jamesmama
我岩岩幫你問左姑奶,佢話6月尾時她對換是hk$5,000換64,000won. 同埋乜野775同129wor, 我都唔知是什麼價來,可能你明白是什麼意思吧!

她說換hk$5,000好蚊wor,因為d野唔平,幾乎樣樣都過一萭won. 不過唔夠可以簽card wor. 你講的化妝品真的比白香港平,不過佢無買,所以唔知平幾多,但見很多團友都有買.

她是6月30日去的. 希望多d最新消息啦!

男爵府

家庭主婦 寫道:
好多謝你報料呀!d野貴唔貴呀?我聽導遊講果邊d野都幾貴,你有冇買missha(唔知有冇串錯)哩隻牌子既護膚品呀?你買得多唔多野呀?唔好意思呀我有咁多問題問你![quote]

其實d野都算貴!大人衫d款就同香港好似,價錢就$40以上一件,小朋友衫就唔駛買,因為好貴!'missha'我就無買護膚品,只係買了指甲油,價錢為HK$8一支!而護膚品我就買了'LANEIGE',都幾抵買!其實都無甚麼值得買,因連紫菜都好貴!不過去到無理由唔買D野返來的!
------Pochacco2001(Ming)------

男爵府

Eva 寫道:

我係跟新華的!因年半前去韓國跟過永安覺得非常之差,所以今次一定唔會選這間!今次跟新華都好好!
我一家三口今次一共換了HK$5000!唔計'LOOK' CARD!這是7月23號最新消息!

大宅

Hi~ Jamesmama, pochacco2001 & all,

我都報左縱橫遊8月尾(可能會改為9月頭)去韓國4天團, 今次係第一次帶囡囡去旅行, 心情好興奮好緊張呀~

公爵府

好媽媽勳章

Eva

如果 HKD5,000 換 won (775) 係 HKD5,000 / 0.000775 = wong6,451,613.00. 我問過pheobepenpen, won20,000 去買支cream (won20,000 x 0.000775) = HKD155, 所以hkd5,000.00 夠嫁啦

Eva 寫道:

Jamesmama
我岩岩幫你問左姑奶,佢話6月尾時她對換是hk$5,000換64,000won. 同埋乜野775同129wor, 我都唔知是什麼價來,可能你明白是什麼意思吧!

她說換hk$5,000好蚊wor,因為d野唔平,幾乎樣樣都過一萭won. 不過唔夠可以簽card wor. 你講的化妝品真的比白香港平,不過佢無買,所以唔知平幾多,但見很多團友都有買.

公爵府

好媽媽勳章

啤梨

Long time no chat ar. I am missing you and I lost your phone number. How are you? You join 韓國4天團 is visit 大長今, Right?

啤梨 寫道:
Hi~ Jamesmama, pochacco2001 & all,

我都報左縱橫遊8月尾(可能會改為9月頭)去韓國4天團, 今次係第一次帶囡囡去旅行, 心情好興奮好緊張呀~

男爵府

啤梨,
真係好耐無見了!茵茵今次係第一次去旅行呀?點解唔參加5天團呀?9月份仲有無得去長今村呀?

大宅

Eva,
SORRY呀!咁遲先覆你.
遊戲方面你絕不需担心,各樂園都有兒童樂園,有很多不同遊戲適合4歲小朋友的.你不如担心怎樣安排大人分別去陪4歲&8歲ge仔女玩好過啦,因8歲已可玩刺激機動遊戲了,而兒童樂園與機動遊戲分開好遠.如你想爭取時間,就要分開玩了.
遊戲限制都是用高度的,如不夠高便不可以玩了.

可能我嚇親你啦!其實乾糧又唔需要帶ge,除非你真係有特別需要,如果唔係你可在韓國便利店買嘢食都好方便架,有杯麵麵包蛋糕好多選擇架.我怕你帶咁多食物去又帶返咁多食物返嚟呢,到時就得個拎字,仲會俾你鬧C添呀! 去到一個新地方,體驗下當地風味先啦.我只係話食火煱&人蔘雞之類比較燥熱啫,記得要飲大量ge清熱飲品,就應該不會有大問題架啦!

Eva 寫道:
請問有無遊戲或設備四歲不可以玩的嗎? 多這類限制的遊戲嗎?

不過聽見話食用咁唔岩我們,都有點失望,到時要帶定D乾糧至得.

子爵府

Pochacco2001 寫道:
[quote]
Eva 寫道:

我係跟新華的!因年半前去韓國跟過永安覺得非常之差,所以今次一定唔會選這間!今次跟新華都好好!
我一家三口今次一共換了HK$5000!唔計'LOOK' CARD!這是7月23號最新消息![/quote]咦!我都係跟永安呀!不過我朋友今年跟永安去韓國佢話好正呀!而我之前去日本同浮羅交怡都係跟這永安,都好掂呀!不過有時要睇下個導遊。

大宅

KAMMYMAN
哈!好彩未買杯麵^_^

看了你的貼士,我已經即時同老公商量好,他帶個女玩刺激的,我就帶個仔同婆婆去玩D低風險的.咁樣婆婆都可以有份玩下.

真是唔該曬啊! 記得諗起D乜就上來報料.

(THANK YOU VERY MUCH)~

大宅

Jamesmama
姑奶話個處都有很多美食,例如某些魚生比香港又平又靚,不過要領隊另外帶出去WEI至有. 同埋佢個團幾孚餐飺都加料. 所以食左好多錢.

我想我們帶小朋友的相信不會跟她們一樣. 不過希望唔好碰度好似佢地咁大飲大食的團友,否則個個都話要加依樣加個樣, 到時唔加又唔好意思,加的話,老人家同小朋友又可能唔岩食,咁就唔抵啦!!

首頁
12345...7

尾頁

跳至