自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

眉筆好d定眉粉好d呢?????

想問下各靚女們覺得用眉筆好d定眉粉好d呢??
同埋邊隻牌子好及價錢如何???
:-P
Love You Baby

複式洋房

Re: 眉筆好d定眉粉好d呢?????

Both of them r good but I think 眉筆 is much better
for the beginner!
I use Shiedio. The quality is ok but the price is high.

男爵府

我見我朋友用眉粉,佢的眉生得.好稀疏,用咗眉粉好靚好自然.我仲以為佢綉咗眉.

大宅

我自己就鐘意用眉筆方便D∼

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

冇眉形用眉筆
有眉形用眉粉 :mrgreen:

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

穎穎媽咪 寫道:
冇眉形用眉筆

好精句bor~
me 都係冇眉形 :-( --> 用眉筆

男爵府

有朋友話眉粉方便 d ,而我就用慣眉筆~

子爵府

我以前都用過純眉粉; 但因為眉尾是劃上去的, 粉很快便會nut掉。 眉粉比較自然, 因為要用筆劃得自然是要一點技巧。

精句:「有眉型用眉粉, 冇眉型用眉筆」 --- 完全使人明白兩者的分別!
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

子爵府

crystaltochan 寫道:
我見我朋友用眉粉,佢的眉生得.好稀疏,用咗眉粉好靚好自然.我仲以為佢綉咗眉.

如果只是毛疏, 不是要改形或加長之類, 眉粉是較好的選擇!
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

子爵府

穎穎媽咪 寫道:
冇眉形用眉筆

同意
所以我都係用眉筆... :mrgreen:

大宅

我用眉粉嫁~~

等待驗證會員

我兩樣都有用. 我用緊pn個隻, 有兩個頭, 又可以refill....

大宅

我有眉型, 但我慣用眉筆, 畫完用掃掃下, 一樣好自然。

ISPA ~ 筆頭較扁, 斜斜地畫過去, 幾筆搞掂, 要百幾二百$
Missha ~ 韓國貨, 勝在夠平, 盛惠$40.00

兩款都可以refill.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

多謝大家同意本人

因我早10年前都係咁同d客講,以前做過幾年化粧sales :mrgreen:

其實要劃得好2者都難架,要講天份架
我見過人用眉粉用到好似臘筆小生咁
用眉筆用到好似放左2條炭放係眼上面咁,因劃得好實
我個人覺得2者一起用最自然,先用眉筆勾劃左眉形,再在中間掃上眉粉,眉粉係要補架,維持唔得耐,大汗及夏天都唔適合用,
我以前有個friend用眉粉,好大汗,流2條黑汗笑爆咀,不過n年前啦!家陣d眉粉質地我唸好d既,仲有本人覺得眉筆用換芯果d好d,我極力推介植村秀我用左13年啦
以上只係我意見比大家參考下!多多指教!

大宅

眉粉NATURAL 0的
我見我以前個同事
佢條眉唔夠多毛
SO 用眉粉 好NATURAL AR

侯爵府

眉粉(bobbi brown),夏天要keep住睇有冇甩眉

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

眉筆我難掌握 d, 我舊年去繡眉, 一了百了, 好方便.

別墅

眉筆

別墅

穎穎媽咪 寫道:
冇眉形用眉筆

非常同意
冇眉形用眉粉會outline唔到眉形

大宅

眉粉

首頁

尾頁

跳至
熱門主題