產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

防妊娠紋膏

請問有無人用緊防妊娠紋膏呀??....咩牌子有效呀??...係咪一知道有左就要開始搽啦??

琥珀宮

Re: 防妊娠紋膏

sennywoo:

肚紋膏係有左後3個月開始搽
我之前係用"LAXXXX"(唔記得個名)
係MOTHERWORLD有得買
MADE IN FRANCE 白盒紅字包裝
$230-240 - 100ML
者哩狀唔笠好爽
我同幾個朋友都用過後都沒有肚紋

伯爵府

我都係有左3個月先搽, 不過我唸天氣乾燥就要早d開始搽啦.

複式洋房

I used Palmers' stretch mark lotion from "Ho Fa", around 18x per 100ml. I tried lotion only and it's light, not "lup". I read from a mama forum from USA that they usually use this brand and helps for preventing stretch marks. I don't have stretch marks neither but I think prenatal exercise is important too.

ahchungma

大宅

SZEYUEN 寫道:
sennywoo:

肚紋膏係有左後3個月開始搽
我之前係用"LAXXXX"(唔記得個名)
係MOTHERWORLD有得買
MADE IN FRANCE 白盒紅字包裝
$230-240 - 100ML
者哩狀唔笠好爽
我同幾個朋友都用過後都沒有肚紋

我都是用LIERAC, 法國產品, 現在我已經用緊第3支, 夏天用幾易吸收, SASA同MOTHER WORLD都買$189. 我幾個朋友用過之後一條蚊都無.
<i>琳琳2005年8月23日係瑪麗醫院出世3.63kg / 51.0cm 2005-8-234.96kg /2005-9-305.02kg / 57.5cm  2005-10-66.45kg / 62.0cm 2005-11-156.55kg / 62.5cm 2005-11-297.10kg / 2005-12-157.80kg / 2006-1-168.20kg / 2006-2-168.50kg / 2006-3-1610.1kg / 2006-8-2412.5kg / 2007-4-14

大宅

我第7個月先至開始搽,不過我係搽維他命E油,喺屈臣士買,HKD100一支,BB仲有唔夠兩個星期就出世,touch wood到而家都暫時未有肚紋

首頁

尾頁

跳至