心聲留言

跳至

禁止訪問

有無人頂唔順個奶奶架?入來傾吓.....

子爵府

Re: 有無人頂唔順個奶奶架?入來傾吓.....

我成日都好陰毒咁諗, 寕願自己短十年命, 都想佢快些去, 可想而知我係幾憎佢入骨, 因為我地一齊住, 我都唔知重要對佢幾耐...... :evil:

侯爵府

好媽媽勳章

lau
點解重要一起住?
我覺得自已的家應該是"天堂",在家的時候就應該盡情享受生活(人大不了幾十年享受的時間),怎可以把自已的"天堂"變成地獄!!
該用戶已被刪除

別墅

我諗冇乜邊係會頂得順個99........

有時屋企和和氣氣,又會因為99做左d野同老公嘈, 家嘈屋閉都係因為佢 最憎我9成日死老豆咁口面.....乜都驚,有時明明冇事都講到你心都謊埋,好x煩

好彩e+ 唔係同佢一齊住

子爵府

ac321,

你估我真係好恨同佢住,鬼叫我老公兩個哥一早結婚搬出去,剩低我隻佬係細仔,咪最後個仔要同埋一齊住,如果我地早佢d呀哥結婚,可能我地會搬出先,隻佬重話要養到佢呀媽終老,唔會掉低佢,所以我想搬都係心想,現實做唔到,消極方法咪咒佢快d.....,如果我有仔,將來我會叫個仔出去自己買樓,唔好同我一齊住,因為我已感受到呢種苦況,所以亦唔想將來新抱咁咒我快d....,我要做個民主99.

洋房

Re: 有無人頂唔順個奶奶架?入來傾

lau 寫道:
ac321,

你估我真係好恨同佢住,鬼叫我老公兩個哥一早結婚搬出去,剩低我隻佬係細仔,咪最後個仔要同埋一齊住,如果我地早佢d呀哥結婚,可能我地會搬出先,隻佬重話要養到佢呀媽終老,唔會掉低佢,所以我想搬都係心想,現實做唔到,消極方法咪咒佢快d.....,如果我有仔,將來我會叫個仔出去自己買樓,唔好同我一齊住,因為我已感受到呢種苦況,所以亦唔想將來新抱咁咒我快d....,我要做個民主99.

我同你同病相連,姊妹們繼續"忍忍忍"忍氣吞聲啦! :-(

大宅

同個99唔夾已經好難頂…仲要同佢住…真係嘔血…我都好黑心咁希望我個99快dX…但係呢個機會都唔係太高…鬼咩…99個老母都仲健在呀…八十幾歲…唉…都唔知要到幾時先可以脫離苦海… :-( :-( :-( 我本來係個好開朗
[img align=right]http://onfinite.com/libraries/832026/5b6.jpg[/img][img align=right]http://onfinite.com/libraries/832053/414.jpg[/img]

別墅

讲得易呀,我也是同奶奶一起住,在屋企奶奶是最大嘎,我又不想老公难做,所以对奶奶可以话是迁一百顺,都不知点做呀
:-o ;-) :-P

複式洋房

我好同意你, 我99都是這樣的.
坐月期間實在頂佢唔順, 仲要加埋3個姑奶, 有一個仲要未嫁一齊住, 加埋4個八婆真係難頂, 所以我同我老公講幾唔夠錢都一定要搬走, 費事同個99住, 真係見到佢地(99同姑奶)前面就憎到佢後面.
我生完個仔後, 我99 想要孫唔要新抱, bb滿月我叫佢去食飯, 佢都唔去呀, 又成日叫我同老公唔好抱bb, 我同老公同bb係房, 佢都成日走入黎裝我地有無抱bb, 搞到我同老公抱個仔都好似做賊禁, 但佢自己同我姑奶抱就得, 又成日係bb面前叫我老公做白痴老豆, bb未夠鐘飲奶先喊定, 我無立即開奶, 我99又同bb講話我想餓死佢, 佢仲周圍唱我唔比bb佢睇, 衰左我老公好愚孝, 唔敢鬧佢呀媽, 唯有我地搬走 .
我d姑奶都仲有好多衰野架, 未能盡錄,
Happy&Happy 寫道:
Alienakkk,

我奶奶好怕我老公個大嫂, 因為佢幾惡架, 發脾氣個時可以係成家人面前掟野, 然後拖埋d仔唔埋個老公走人. (不過事情是兩公婆爭打牌, 奶奶走去幫住個仔講埋d唔好聽嘅說話至激到個大嫂發脾氣) 佢倆個是口和心不和, 不過都是同一種類班人.

相反, 我及老公就成日比奶奶蝦. 當我倆公婆是人肉提款機, 無錢就會是我倆公婆面前出現. 我d小朋友佢一眼都無睇過, 但同人講話係我唔比佢睇, 我真是服得佢好緊要. 總之佢要做d野永遠有籍口, 重可以推回個問題比你. 連我老公都同我講知佢亞媽唔係好人(真是好彩!).

所以我同lee種人無野講, 唯有做回自己本份便算. 講到底, 佢唔係我亞媽, 且佢一d 都唔尊重我, 我亦無需要去尊重返佢.

別墅

寶貝仔:

我同您一樣有2姑仔2姑奶
細姑仔還沒結婚
2姑奶重是保險的八婆
我見到她們齊人到家,
我就煩死,
而99覺得佢好長命,
我只希望我老公中六合彩,遠離她們由其是我99
(因她坐不到車)

複式洋房

我奶奶都是好鍾意攪到人好嬲, 佢就開心. 變態架!

禁止訪問

子爵府

我真係頂唔順佢(99)
成日話個BB好既就似爸爸
唔好既就似我,佢都痴架
我同老公講(投訴),佢只會話老人家係咁架喇,
又成日係我面前讚老公的前女友....

大宅

manchan716 寫道:

呢樣就真係有d問題喎...俾我就

複式洋房

yellow 寫道:
[quote]

呢樣就真係有d問題喎...俾我就 [/quote]

我奶奶佢屋企人都是咁樣. 以前未結婚時, 有一次到他家裡吃飯, 那時老公亞姨從美國回來探親. 我以女友身份坐係度食飯, 佢成家都好似當我唔存在, 成班係度講我老公個亞姨個女, 佢亞姨重同我老公講: 如果你肯娶我個女, 我即刻申請埋你去美國. 老公個亞媽重話好呀, 跟住之後叫我老公申請埋佢d兄弟去喎. 我老公是d唔出聲嘅人, 當時只不停咁夾"送"比我.走個時, 我老公都叫我唔好埋lee 班人.
到依家做埋新抱, 佢哋都是一d 都唔會尊重我(其實佢成家d 新抱都是同我一樣), 佢哋一家人先係人, 嫁入去個d唔係人. 奶奶最叻係個仔面前做戲. 好彩做戲做得多, 有時馬有失蹄, 終於有一日比我老公發現佢亞媽原來是咁對我(因為個故事是好長編, 恕未能盡綠). 一怒之下搬回自己家去.
其實結婚時,我倆公婆自己已買左樓, 但後來生了對孖b, 請左個工人, 唔放心工人湊bb, 便托奶奶幫手, 每月$4000 (不包尿片,奶粉及bb所需的一切)由於我好想見bb, 所以日日都放工彼到奶奶屋企, 相處多了, 便發覺佢更加十分之可怕. 最後,就好似上述咁講, 不歡而散. 我自己係度諗, 我最錯的是明知奶奶是咁嘅人, 就唔好決定比bb佢湊, 寧願請多個工人. 好似初初結婚時咁,接觸少d, 可能唔會攪成咁. 我有時好唔明白, 我哋都係做人亞媽, 成日都是想個仔有好的生活. 但我老公都是奶奶個仔, 點解佢可以只當個仔是銀行, 要錢時才搵下個仔, 一句關心的說話都無. 佢一d 都唔諗下, 其實個仔搵錢都好辛苦. 唔好見人生活好d, 就要分埋一份.
重有好想我奶奶知道, 我倆公婆好多野都是自己捱出來, 唔係天跌落黎比我哋. 每一分錢咬出黎都有血有汗.

禁止訪問

子爵府

SOYEE ,
唉~~大家都咁惨!!!
所以我同我自己講,我唔要做一個黑人憎既奶奶......
佢(99)成日係我面前有意無意俾說話我聽,
有次仲搞笑,m=我,9=99
99:BB叫咩名?
m:啓楠囉...
99:咁佢姓咩?
m:咁你個仔姓咩吖....佢梗係跟你個仔姓啦.
99:我仲以為跟你姓tim......(意思係話我成日帶bb反外家,
唔帶bb反去見佢)
佢都低能,跟我姓我無所謂呀....

複式洋房

manchan716:
你99都幾串喎
SOYEE ,
唉~~大家都咁惨!!!
所以我同我自己講,我唔要做一個黑人憎既奶奶......
佢(99)成日係我面前有意無意俾說話我聽,
有次仲搞笑,m=我,9=99
99:BB叫咩名?
m:啓楠囉...
99:咁佢姓咩?
m:咁你個仔姓咩吖....佢梗係跟你個仔姓啦.
99:我仲以為跟你姓tim......(意思係話我成日帶bb反外家,
唔帶bb反去見佢)
佢都低能,跟我姓我無所謂呀....

複式洋房

我99聽日生日, 唔係好想去, 因要同埋姑9一起食飯,
好慘呀

跳至
熱門主題