心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都想高貴d...我d 氣質去了那裡....???

當了媽媽3年多, 真係未有一天像樣過...

我都想漂漂亮亮地做老婆, 可惜天天都係烏鴉婆.....
:-( :-( :-(

亞女今年3歲多啦...由佢出生到依架, 我都未試過可以著得有型d, 靚d咁出去...就算著得好一點, 我都無法可以高貴d... 細時就"文"衫"文"頭髮, 大d 啦.. 就不停站地問埋d 唔知點答既問題, 有時, 係巴士上, mtr 內, 總有d 野令我尷尬...

有時..更唔想當街話佢, 不過佢真係太naughty, 我唔想人地以為我無家教, 我都迫住當街教訓佢, 我都唔想做潑婦罵街... 我都想溫柔賢淑...

唉.. 幾時先可以比番d 高貴既氣質我....please

大宅

Re: 我都想高貴d...我d 氣質去了那裡....???

kaka mom,

唉....我都同你一樣.另外想問下你,我女咳左三個月,話係氣管敏感,我知kaka都係,你有無好dr. 介紹.我個女已經食緊singulair 同吸氣(blue colour) 都無用.好煩 :-( :-( :-(

大宅

我會先從衣著入手, 髮型都好緊要. 其次係同女女講下出街唔可以問d尷尬

洋房

無錯...生左個仔已經變左潑婦罵街.....不過...佢已加四歲大半囉,雖然依然咁倔強又唔合作...但至少,我唔駛再好似以前咁開大個嗓子咁鬧佢...間唔中整一個有氣質ge臭臉俾佢睇就已經差唔多了.....但這個臭臉是有氣質的..heehee

我....已漸漸在街上..回復昔日高貴大方,清新脫俗....溫柔敦厚ge氣質...呵呵呵.....只限於街上....

你再等下添啦~~~差唔多可以架喇.....

當你回復高貴氣質...你著乜衫都咁有氣質.....架

我是天空裡的一片雲,偶爾投影在你的波心,你不必訝異,也無須歡喜,在轉瞬間消滅了縱影

男爵府

我兩個都係仔, 更可怕, 大仔話得聽, 未至於鬧, 但3歲呢個年紀都係講到口水乾, 細佬好頑皮, 第日有排搞.

snoppy 寫道:
kaka mom,

唉....我都同你一樣.另外想問下你,我女咳左三個月,話係氣管敏感,我知kaka都係,你有無好dr. 介紹.我個女已經食緊singulair 同吸氣(blue colour) 都無用.好煩 :-( :-( :-(

題外話, 我個仔唔受得西藥, 會"忟爭"同好熱氣, 我聽人教長期用花膠炖鮮奶, 而家試緊, 佢歲幾時咳左一個月爭幾聲唔斷, 炖2次就得, 而家大左秋冬成日咳, 等佢無感冒先炖, 仲努力緊, 因為人地話長期食哮喘都斷尾, 另外係炖冬蟲草, 但貴d.

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

有時真係比阿女激到儀態盡失!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

別墅

努力吧! 相信妳係好媽媽
一個高貴既媽媽,我又會覺得未必做好本份...如果事事叫工人搞掂,仔女曳曳又唔理,當然可以好高貴,但係我心目中,最好既媽媽係盡心盡力照顧子女,教導子女

加油,好媽媽們!

子爵府

erikalo ,
慢慢就可以回復高貴,ar 女長大都會學讖儀態,你女女好靚女bor,我都會覺得好煩d小朋友不停地問野,但心諗好過佢有缺憾,無得開口問ar

洋房

同意!

蜂鳥 寫道:
努力吧! 相信妳係好媽媽
一個高貴既媽媽,我又會覺得未必做好本份...如果事事叫工人搞掂,仔女曳曳又唔理,當然可以好高貴,但係我心目中,最好既媽媽係盡心盡力照顧子女,教導子女

加油,好媽媽們!
Be your true mind

大宅

哈哈,同意呀!!我個仔都係四歲半大,我近呢一年先回復高貴氣質咋!! :tongue: :tongue:
只限於街上....同意呀!!
:-P  :-P  :-P

大宅

清純大嬸

我個大仔都是四歲半有多,正如你所說,現在好好多,但好多時都要粗聲粗氣,真的有感做了呀媽之後,什麼儀態,溫文儒雅都沒有了,現在只有的是粗聲粗氣,眉頭深鎖,想做個開心快樂人都幾難

我都想好似街上的女士們,行得自在
讀書只係人生一部份,
孩子有良好心理質數, 才可勇往直前。

洋房

xellos..
你放係簽名度個張相..想嚇死人咩.....搞到我乜野氣質同儀態都無哂添......... :mrgreen: :mrgreen:
xellos 寫道:
清純大嬸

我個大仔都是四歲半有多,正如你所說,現在好好多,但好多時都要粗聲粗氣,真的有感做了呀媽之後,什麼儀態,溫文儒雅都沒有了,現在只有的是粗聲粗氣,眉頭深鎖,想做個開心快樂人都幾難

我都想好似街上的女士們,行得自在
我是天空裡的一片雲,偶爾投影在你的波心,你不必訝異,也無須歡喜,在轉瞬間消滅了縱影

伯爵府

清純∼

唔係睇完之後咩氣質都呯呯聲返哂黎咩

洋房

gianyip
你個公仔都好串下播
gianyip 寫道:
清純∼

唔係睇完之後咩氣質都呯呯聲返哂黎咩

伯爵府

大嬸∼

係咪串得黎好鬼cutie呀

男爵府

高貴?? 氣質?? 我都唔見左2年半呀!! :-( :-(
自從bb出世之後就冇晒啦! d肥肉揮之不去, 同bb出街既衫要最方便既, 成日在街上教仔, 罰仔, 好似傻婆咁, 咁仲邊有"氣質"可言呀??

男爵府

環保接龍勳章

係咁架啦. 我都係俾個仔搞到咩儀態氣質都冇. 出到街成日被激到一副惡樣.我個仔八歲啦. 重要等幾耐呢?
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

大宅

清純大嬸

是嗎?可能你是被他們的韓國的婚禮妝辦嚇壞,初時我都好伕你那樣,不過現在習慣了.

這套是我最喜歡的韓劇片段呀,也是給我尋回一些青春美夢的唯一途徑

清純大嬸 寫道:
xellos..
你放係簽名度個張相..想嚇死人咩.....搞到我乜野氣質同儀態都無哂添......... :mrgreen: :mrgreen:
讀書只係人生一部份,
孩子有良好心理質數, 才可勇往直前。

首頁

尾頁

跳至