自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

貧血一問

突然頭暈,去醫院看急症,發現血色素由正常的12降至7.9,即時入院留醫,輸左一包血至升至9度,但重未發現原因,有無人試過發生這個情況,可否發享一下。 thx!

:-( :-( :-( :-(
[img align=right]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/07/26/191550.gif[/img]

大宅

Re: 貧血一問

Take care...
真實和謊言一起到河邊洗澡 ,先上岸的謊言偷偷穿上真實的衣服不肯歸還 ,固執的真實死也不肯穿上謊言的衣服,只好一絲不掛光溜溜地走回家,從此人們眼中只有穿著真實外衣的謊言, 卻怎麼也無法接受赤裸裸的真實.

大宅

我都係貧血, 7年前係做手術前發現, 又係要輸左一包血先做手術, 之後到依家都係貧血, 估計是因為經期多, 因為又無胃出血, 又無痔瘡, 又無其他身體上唔輸服, 醫生開鐵丸比我食到依家, 食左血色素就正常, 一偷雞食少o的, 驗血報告就原形畢露比醫生知道無食鐵丸, 惟有乖乖地食鐵丸

大宅

我家姐試過呀 ! 佢好似6點幾, 住左幾日醫院.
我大肚時都試過 9 , 不過唔洗入院, 要食鐵丸囉.
個醫生問我係咪食素, 但我只係小食肉, 佢叫我食多紅肉
會多o的鐵質, 但我聽有o的人係食葉酸丸,
貧血 唔只一種, 我果種係缺鐵性貧血
深綠色o既菜都含好多鐵質,
我現間中會買 豬潤波菜 滾湯, 最多鐵質啦 ~~

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

多謝關心,大家都要小心身體呀!

昨天出院後到現在都重係頭暈暈和頭重重,頸梗肩痛,呢種情況都唔知要維持幾耐,18號重要去驗多次血,29號要照大腸,好驚好似照胃鏡咁痛苦呀! :-( :-( :-( :-( :-(
[img align=right]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/07/26/191550.gif[/img]

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

細姨 :

照腸鏡唔痛ka, 不過會痾得好辛苦, 過程好快攪掂, 放心la...
哎 !! 我一排冇食鐵丸之媽, d血又低返, 真慘 !!!! 睇怕真係要做長期藥煲

細姨 寫道:
多謝關心,大家都要小心身體呀!

昨天出院後到現在都重係頭暈暈和頭重重,頸梗肩痛,呢種情況都唔知要維持幾耐,18號重要去驗多次血,29號要照大腸,好驚好似照胃鏡咁痛苦呀! :-( :-( :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至