婦女醫護

跳至

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

急~下體好痕, 邊度有塞陰道既藥買?

生完bb後好易痕, 又唔想下下睇醫生, 有冇人知道邊隻牌子同埋邊度有得買?

大宅

Re: 急~下體好痕, 邊度有塞陰道既藥買?

我見過

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

咩牌子? 我唔係唔想睇醫生, 但係黎黎去去都係話念珠菌, 最慘又要俾個醫生檢查, 我好唔鍾意....

大宅

sorry!咩牌子就唔記得. 如果真係成日都是念珠菌,妳可以從日常用品做起,因我以前都係成日番發, 但我聽人講tissue 係都是罪魁禍首,因為d雜mud ge 細菌真是幾勁

大宅

2019勳章

妥善婦科用藥膏,在荃灣可以買得到

大宅

確膚寧1 陰道用片劑
Canesten 1 Vaginal Tablet

在普通藥房,屈臣氏藥房,萬寧藥房有得買,70-80元左右

複式洋房

Re: 止陰道痕良方?

唔好用藥塞,試吓用香薰,你可以買一支茶樹香薰油(100%)的,用掌心咁上下份量的沐浴液(任何一隻牌子)都得滴一滴茶樹落去,攪一攪,然後係陰部作清潔液一樣用,你會覺得很涼,係正常的一陣後再用水沖淨就得啦,一連用幾日,早晚都得,尤其是做完(兩夫婦的正經事後)洗一次作清潔用,它不但可以殺念珠菌便可以止痕,係好好架(d油可以於一般香薰店買約80多一支但一支有100滴,好好用又無副作用,尤其經前後特別易痕可用來清潔, 佢最好係止痕,千其唔好貪多,記住一滴就夠.ok.當你用過一次後已經好覺得無咁痕啦.試吓啦.

倩怡媽咪

別墅

Re: 止陰道痕良方?

倩怡媽咪,
嘩...........你好勁呀!

複式洋房

看醫生好d woo.

跳至
熱門主題