婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好多分泌物

由做女到現在做了媽媽一年有多, 每個月的分泌物都很多, 有時甚至整塊護墊都濕透. 有無方法可以減少d呀?
是不是我身體出現什麼毛病呢? 救命呀

複式洋房

Re: 好多分泌物

Is there any thing you are particularly worried about that you may have?

Did you ever see a doctor for this problem?

男爵府

1 年,,...? 仲唔去 check 下 ?

男爵府

我都係好多分泌物, 依家睇緊中醫, 佢話咁話係唔正常.

侯爵府

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你睇咗中醫之後有無少咗分泌物呀? 同埋個中醫有無講到原因呀?

well_being 寫道:
我都係好多分泌物, 依家睇緊中醫, 佢話咁話係唔正常.

別墅

我有個舊同事教(佢話有個醫生教佢嘅), 試下飲益x多, 我試過, 得架喎, 試下無防...

侯爵府

miumiuchan,

Thanks for your advice.
miumiuchan 寫道:
我有個舊同事教(佢話有個醫生教佢嘅), 試下飲益x多, 我試過, 得架喎, 試下無防...

男爵府

佢有講過不過我唔記得咗, 下星期二返去覆診時幫你問吓個中醫點解, 不過我依家d分秘物開始少咗好多.

男爵府

我曾因身體差而服中藥調理身體, 在服四,五劑中藥後開始發覺分泌物比之前少, 於是在覆診時與醫師提及 (之前並沒有告之), 他說身體虛弱都會令到分泌物增多的.

別墅

我已經很多年來也有很多分泌物,每次大約有2週, 有時真係一天換幾次護墊,但因無痕痒又無其他問題, 所以無理會, 是否真的會有問題????

首頁

尾頁

跳至