論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

如何同佢講 : "我要炒你?!"

我的印印來了2.5天 (她是現成請的), 其實她都唔錯, 可惜佢有個印度男友, 我實在過唔到自己個關, 想炒左佢, 但唔知點講好, 我覺得有D對唔住佢, 點搞

大宅

Re: 如何同佢講 : "我要炒你?!"

工人是你用錢請的,中意便中意,不中意便不中意,不用解釋很多,反而是,樣樣要跟正法例計足比人家,因大家都是打工仔.
可以簡單說,我覺得你可能不太適合我們家,便可以了.(因為都只是試用期)

不用不好意思,反而如果你願意,可以計返幾天的工錢直接比佢當零用,仲實際.(雖然agent可能說不用計),不用她白做一趟.要直接比佢,不用經agent.

翡翠宮

炒咪炒囉, 係有時都好難開口若果佢做得好只係你唔鍾意佢有男朋友, 但你都唔可以比佢知原來你係MIND佢有仔, 再唔係你賴老公話唔鍾意想請個賓咪得囉.

男爵府

好媽媽勳章

反正大家相處的時間仲咁小,唔想要咪直接同佢講,冇話用錢請一個不合心意又令自己有疑心的人,好辛苦的

子爵府

洗乜唔好意思呀,佢地大住個肚返黎要你比前4後6時又唔見佢地唔好意思

唔洗直接同佢講/解釋,比封有體面既解顧信佢自己睇就得啦

大宅

Do you maid visa issue yet? If not, no need to pay 1mth notice and air ticket, ask her to find another employer!!

首頁

尾頁

跳至