母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

餵人奶食唔食得魚生同飲奶茶?

忍咗差不多兩年,(由pregnancy到現在),其實食唔食得呢?

珍珠宮

Re: 餵人奶食唔食得魚生同飲奶茶?

奶茶我飲左好耐啦 返工頂
魚生食過幾次,不過試過食完痾,都係小心d好!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

別墅

其實你食咩你呀b就係食咩, 所以冇咩益既野就唔好食咁多, 不過我都有忍唔住飲奶茶, 咪泵完先飲, 隔耐d先餵bb, 好似好d囉. 魚生我唔敢食er, 等唔餵阿b先食返囉, 時間過得好快er.

大宅

由大肚到現在喂人奶,我都有吃魚生,我老公仲支持我說:啲日本人都要大肚家,我又覺得幾啱喎﹗
不過,就吃小了。

大宅

我試過飲完茶餐廳奶茶3個鐘至餵BB. (10點飲,1點餵)結果佢全日眼光光。直至夜晚10點至訓。
自己沖的奶茶/coffee又冇問題喎!

男爵府

I drink milk tea everyday in the morning. As I don't pump milk at work and only feed my son at night, I think it should be OK.

But I will not drink it at night.

For 魚生, I only eat it since last month. But I will choose to eat from good and clearn restarant.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊