跳至

男爵府

想問有無媽咪帶bb打左6合1

想問有無媽咪帶bb打左6合1

邊到有得打六合一?????? 幾多錢呀??
我想帶雪雪去打...6個月個支..
唔想佢又要打乙型肝炎...又要打多次五合一呀..
我係三位小朋友的全職媽咪.各位媽咪一齊努力呀!!

大宅

Re: 想問有無媽咪帶bb打左6合1

我個囡七月底先至到期打針,我地上次帶阿囡打針時已經問左有無6合一,醫生話有但係要訂,佢叫我地臨去打針前一至兩星期比電話佢地,問吓支針到左未,您要唔要問吓我間疹所呀?我可以pm您,間疹所既電話,至於幾錢我地上次無問到呀,我諗大約hk$700掛.

大宅

我個女星期一打左lu,趙長成醫生,$580.

男爵府

好呀你留個資料比我呀唔該~~
MySweetBB 寫道:
我個囡七月底先至到期打針,我地上次帶阿囡打針時已經問左有無6合一,醫生話有但係要訂,佢叫我地臨去打針前一至兩星期比電話佢地,問吓支針到左未,您要唔要問吓我間疹所呀?我可以pm您,間疹所既電話,至於幾錢我地上次無問到呀,我諗大約hk$700掛.

男爵府

趙長成醫生係邊架?
使唔使訂針架????定walkin都可以打呢???
可以pm個地址比我嗎?
MrsBunBun 寫道:
我個女星期一打左lu,趙長成醫生,$580.

大宅

littlewhite_amy,

已pm您了, pls check.
聽講趙長成醫生好好架, o係佐敦嘉賓大廈, 若果佢平甘多, 您去佢到打好d呢.

大宅

趙長成醫生,嘉賓大廈七樓,要先預約,話打六合一,佢係兒科專科,基本上一定有存貨,唔係好記得電話,好似係:27703300

男爵府

係??好好架???
你又知係邊??咁你有無地址電話可以比埋我呀???.....
唔該...
你係青衣個間好遠呀..我住西環... 一d都唔近去唔到呢

聽講趙長成醫生好好架, o係佐敦嘉賓大廈, 若果佢平甘多, 您去佢到打好d呢.

男爵府

唔該晒~~~~~~~~~~~mrs.bunbun~~~

大宅

littlewhite_amy 寫道:
係??好好架???
唔該...
你係青衣個間好遠呀..我住西環... 一d都唔近去唔到呢[quote]

[/quote]

係我朋友揍bb 個保母介紹比我朋友架, 個保母揍親d bb都係睇佢, 另外, 我見嬰兒醫護個樹有好多媽媽都話佢好, 我自己就無帶過阿囡去光顧, 因為純粹係個人問題 (我唔鍾意去嘉賓大廈d診所).

依青衣卓健, 我貪佢星期六, 日都開, 唔駛我地請假帶阿囡打針.

大宅

趙長成好似星期日會開一晝.

大宅

2019新春慶豚圓

我 bb 就無你地咁好, 因為只同他打了五合一(在仁安).
當時選打針只聽見三合一 or 五合一,而 bb又在健康院
打了兩次三合一, 所以要補兩針 HIB :-( :-(
23/7就要補第二針 HIB 啦!
:-( :-(
太陽高照出抽中, 一鳴驚人萬雲從。 太極貴人天官賜, 乙兒樂透風中馳。 多謝Joycelyn 送給太一及太乙的詩

男爵府

哦~~好. 我應該都會去架啦
[quote]
係??好好架???
唔該...
你係青衣個間好遠呀..我住西環... 一d都唔近去唔到呢[quote]

[/quote]

係我朋友揍bb 個保母介紹比我朋友架, 個保母揍親d bb都係睇佢, 另外, 我見嬰兒醫護個樹有好多媽媽都話佢好, 我自己就無帶過阿囡去光顧, 因為純粹係個人問題 (我唔鍾意去嘉賓大廈d診所).

依青衣卓健, 我貪佢星期六, 日都開, 唔駛我地請假帶阿囡打針.[/quote]

大宅

各位媽媽,

請問6合1包d咩? 比5合1包多咗d咩?
Happy

別墅

因為醫生話一定要足6個月先可以打,所以我下個月先會帶阿女去打6合1。 :mrgreen:
2005年2月1日於瑪麗醫院出生

男爵府

好媽媽勳章

我今日上網睇過, 應該包埋乙型肝炎個支針...即六個月時打個針...

cltm 寫道:
各位媽媽,

【施恩企盼天上賜, 晴空劃破千紅紫。】

男爵府

好媽媽勳章

我個e生都係咁講呢...係要同上一針相隔足兩個月先可以呢...我已約今個禮拜六打六合一, hehee...咁月尾返健康院淨係check 進展便ok.

pigulu 寫道:
因為醫生話一定要足6個月先可以打,所以我下個月先會帶阿女去打6合1。 :mrgreen:
【施恩企盼天上賜, 晴空劃破千紅紫。】

男爵府

6合1係多左支乙型肝炎~~
變左唔使打兩支針(3合1or5合1 + 乙型肝炎)
cltm 寫道:
各位媽媽,

男爵府

雪雪黎緊星期六去打6合1同上次4個月打5合1岩岩好差足兩個月∼∼
施晴媽咪 寫道:
我個e生都係咁講呢...係要同上一針相隔足兩個月先可以呢...我已約今個禮拜六打六合一, hehee...咁月尾返健康院淨係check 進展便ok.

[quote]
pigulu 寫道:
[/quote]

大宅

littlewhite_amy / 各位媽媽

咁係唔係亞b已打過5合1針 (其中2或3針) 在佢6個月大時可以再去打6合1針?

是再打多一隻6合1針, 還是用6合1針代替餘下的5合1針呢?

請問6合1針total 有幾多架?

Sorry 有咁多問題, 因為我是第一次聽到6合1針的。

Many thanks

雪雪黎緊星期六去打6合1同上次4個月打5合1岩岩好差足兩個月∼∼

[quote]
6合1係多左支乙型肝炎~~
變左唔使打兩支針(3合1or5合1 + 乙型肝炎)[quote]

cltm 寫道:
各位媽媽,
[/quote]
Happy

跳至