跳至

首頁

尾頁

大宅

我個工人終於到左啦....

星期一工人到左了.原來多一個人幫手自己真係舒服左好多.
雖然佢唔係話樣樣都執到好好.但我發覺原來我唔係一個好高要求既人黎.因為而家間屋整齊我已經好滿足啦.

大宅

好媽媽勳章

Re: 我個工人終於到左啦....

Ka,
真係"鄧"你開心!我一個人睇bb,人都顛。 :-( :-(

大宅

ka,

恭喜晒! 卒之都可以鬆一口氣喇!

贊成! 多一個人幫手真係差好遠架, 學你話頭'雖然個工人唔係做好多嘢', 有啲都係要自己做, 但個人真係輕鬆咗冇咁大壓力! 我個工人係3月尾嚟, 佢未嚟之前我都有阿媽幫手揍兩個, 但係我地兩個都攪到精神緊張, 好似日日都不停手但啲嘢就做極到做唔完咁!

ka 寫道:
雖然佢唔係話樣樣都執到好好.但我發覺原來我唔係一個好高要求既人黎.因為而家間屋整齊我已經好滿足啦.

別墅

ka,

Congratulations lar!!!

With the help of your maid, you can have more quality time together with your children!!

Joyce

祝善謙氣宇軒昂、俊逸不凡! 善良忠實氣宇軒, 謙遜有禮俊逸顯。 Thanks to Joycelyn for such a nice poem!

大宅

有工人真係舒服好多架

大宅

ka 寫道:

恭喜呀,有工人係唔同啲...自己可以多啲時間對住個B,心情都唔同..

大宅

Choby 寫道:
Ka,

如果真係唔OK就要開聲講,唔好死忍,多啲同老公傾吓會好啲....如無意外我會係7月底搬去怡心, 到時可以過多啲見面! 分享吓....我期待呀....

大宅

好媽媽勳章

PriscillaNg 寫道:
[quote]
Choby 寫道:
Ka,

如果真係唔OK就要開聲講,唔好死忍,多

男爵府

ka,

好啦,你終於可以舒服d la,心情好d阿b都feel到架.工人只係剛剛嚟,你同佢都要互相適應,俾d時間啦.

ka 寫道:
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

男爵府

KA
有工人幫下手真係好好多呀,吾洗一個咁辛苦ma....

我都好想有人幫手,早上返工已經做到死死下,放工返去就全程自己湊番bb,近來bb吾知點解目訓得吾係咁好,兩三個鐘就起一次身,唉....
九點幾目訓,一點幾要食奶,四五點又要起身餵奶....

男爵府

ka,

恭喜晒! 卒之有得真真正正抖下喇! 多一個人幫手真係差好遠架, 一星期"蛇"三幾日o既下晝黎做下自己野, 又可以同honey 拍下拖....so nice 真係多謝"姐姐"喇
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

子爵府

Ka,

終於可以休息一下羅~~~~~~~~

大宅

Ka
恭喜恭喜!我都熱烈期待工人姐姐快d上工!
aj
本來我想請果個尼泊爾工人做唔到visa呀!終於請咗個菲律賓姐姐,可惜佢唔識講中文,不過就剛湊過一個new born bb。
各位,
其實,你工人湊住個bb,你會expect佢可以做幾多家務呢?我自己係屋企淨係湊仔都好忙啦!都唔知點set time table比佢好?分享下呀!!! ?-( ?-( ?-(

複式洋房

有工人幫手真係舒服好多..
但你們怕怕bb跟得工人多,第時鍾意跟工人多過跟媽媽?
我的bun bun來了一個多月..我的bb好似已經鍾意和bun bun 玩多過和我玩.. :-(

我好討厭這個bun bun係我和bb玩時突然推走/想抱走bb..
又或者引bb和佢玩..而我的臭bb又好受落地笑到卡卡聲..而我就

複式洋房

my1215sui,

你個bb係唔係仲食緊人奶? 一點幾要食奶,四五點又要起身餵奶真係好辛苦! 我之前個陪月話如果想bb戒夜奶就要恨心d,係bb四五點起身時只俾佢飲水唔俾奶佢..咁就會戒到夜奶..

禁止訪問

禁止訪問

洋房

apple,
我個工人都係剛剛到, 佢識湊new born, 我仲有個大女, 所以所有家務都係等婆婆到我地屋企至做, 佢地兩個醒左, 就一切停頓, 睇住佢兩個都夠busy啦.
上一個工人黎時, 我大女又係5個月, 如果我地返工, 都係乜都唔好做, 只係睇個女, 除非佢訓左. 我無俾time table佢, 只係俾左個list佢, 要佢寫幾點食奶, 訓覺, 片片, 飲水....., 我唔會expect工人做好多家務, 日常清潔已經ok, 因為主要請佢都係想take care d細路啦.

大宅

我兩個小公主都係工人同婆婆一齊揍, 如果是但一個唔瞓都係乜都唔使做! 冇計啦! 都係要睇住d公主先, 唯有我地放假時俾多d時間個工人做家務囉!

有時個家姐要姐姐同佢玩唔俾姐姐抱/餵妹妹, 妹妹又認住要姐姐餵先食喎, 真係俾佢地激c呀! 好彩家姐就嚟返學啫! 不過呢牌都好似合作咗d!

fishbb 寫道:
apple,
我個工人都係剛剛到, 佢識湊new born, 我仲有個大女, 所以所有家務都係等婆婆到我地屋企至做, 佢地兩個醒左, 就一切停頓, 睇住佢兩個都夠busy啦.
上一個工人黎時, 我大女又係5個月, 如果我地返工, 都係乜都唔好做, 只係睇個女, 除非佢訓左. 我無俾time table佢, 只係俾左個list佢, 要佢寫幾點食奶, 訓覺, 片片, 飲水....., 我唔會expect工人做好多家務, 日常清潔已經ok, 因為主要請佢都係想take care d細路啦.

洋房

彤彤媽,
妳又係兩個小公主呀, 新工人黎個大的勁蝦工人, 日日唔訓下午覺, 婆婆走左, 佢就係屋企搗亂 依兩日返到去屋企好似垃圾崗o甘呀 最擔心又係餵奶時間, 依排個大的成日要走入廁所玩水呀 [size=medium]擔心c我啦! :cry:

首頁

尾頁

跳至