自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人在中旅社做/知,回鄉証過期、急急問?

請問有無媽咪知道如果小朋友回鄉証過期 (10日),但要急於
1-2日上大陸,是否可以有即日or1日急証做!急知,HELP

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

Re: 有無人在中旅社做/知,回鄉証過期、急急問?

據我所知....最快都要5日

子爵府

2020勳章

《通行證》分10年期的成人證和3年期的兒童證兩種。18歲或以上之香港居民申領10年期證,未滿18歲者申領3年期證。正常辦證期限所指的工作天均不含星期六、日及香港公眾假期。

1. 首次申領和換領10年期或3年期《通行證》,收費分別為360港元或240港元,12個工作天後取證;快證5個工作天後取證,分別加收200港元。

2. 損壞換領10年期或3年期《通行證》,收費分別為560港元或400港元,12個工作天後取證;快證5個工作天後取證,分別加收200港元。

3. 遺失補領10年期或3年期《通行證》,收費分別為560港元或400港元,12個工作天後取證。

4. 申領一個月一次或兩次有效的《入出境通行證》,收費分別為120港元或150港元, 10個工作天後取證;快證5個工作天後取證,分別加收200港元。

別墅

很多謝你們的回應。
你附上的資料,我剛才在中旅社已見到,但我等不到5日,我想在星期四下午和我女上去,(她的同學仔約她),點知她的証是 4/7/05 到期都唔知。但我模糊記憶,好像有第二日快証,同網見有寫 "中國簽證",寫有,價錢要 $480 (當日),但不知是否可用?真激氣,因三年期過

男爵府

我最近至做過, 係最快要5日-$440.

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

其實有一次過關証,不過佢有權唔批比你.
因為我親戚試過個小朋友又係回鄉証過咗期,
去到羅湖先知.不過幾多錢就唔知啦.

大宅

2020勳章

你可以去到深圳過關時,佢o地會去幫你做一张用一次嘅証
o架($350),大約要等一小時啦,上次我個仔都係去到先至知過咗期,
我都好激氣$350 :-( :-( :-(

公爵府

hashtag影視迷勳章

不過只有星期一至六才辨理, 星期日係無得做的, 因我曾試過, 終於要同仔仔返轉頭.

~ioi~ 寫道:
你可以去到深圳過關時,佢o地會去幫你做一张用一次嘅証
o架($350),大約要等一小時啦,上次我個仔都係去到先至知過咗期,
我都好激氣$350 :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至