論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

懷疑菲菲偷小囡奶粉沖奶茶/咖啡 ??

有無媽媽可提供意見點樣CHECK 及 預防姐姐用囡囡奶粉沖奶茶/咖啡?? (因我試過用安嬰兒3號沖好好味)

姐姐非常大食, 9天早餐可食完612g 花生醬+2-4片包 (@天), 有時仲要加egg. 所以我"話"過佢. 可能佢怕叫我買, 但茶包就有減.

點算 ???

寶石宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: 懷疑菲菲偷小囡奶粉沖奶茶/咖啡 ??

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

好媽媽勳章

將每日所需奶粉用奶粉格入住佢,
用o黎沖奶,其餘o既收埋入房
係咪好絕呢........

侯爵府

好媽媽勳章

將每日所需奶粉用奶粉格入住佢,
留o黎沖奶用,其餘o既收埋入房
係咪好絕呢........

洋房

但姐姐有前科"自把自為" 用6oz水沖開4spoons奶粉, 比我/婆婆發現時, 就話忘記, ...仲話小囡d"bobo"好硬, 所以想小囡飲多d水. 所以我怕佢會@格取少少, 小囡咪唔飽....!!

如果立即抽起所剩茶包, 是否好小氣?? 因茶包1/7才買/開始 (100pcs), 就算@日1包都要飲到9月尾.

好苦惱 !!

伯爵府

買樽coffee伴侶比佢沖奶茶飲啦
星期五是無飯主婦日

大宅

都好難control, 佢成日一個人在家, 你點管,一陣佢唔比呀B食仲衰.

我已前個呀賓都有用奶粉開奶茶,比我呀媽成日問点解奶粉用得o甘快, 3.4個月時四至5日便用完1罐, 後來比我捉到, 要她賣花奶或煉奶開奶茶(I paid for it), 在罐上寫明奶粉幾時開, 又問佢係o米想瞻固純爆燈, 爆血管(因佢家族有血壓高). 丙到佢9彩,但都沒用一樣有偷奶粉飲,但份量減少. 因佢覺得奶粉好正,營養價值高. 他們有心理病, 別人的一定好, 呀仔午歺的餸要留d比自己食, 夜晚煮餸又要收起7.8隻蝦自已吃, 全部都比我捉到. 我唔明, 我留比佢d餸多到可以唔使食飯都得, 佢都要偷食, 一定有病.

若你看不過眼, 炒了她吧, 若不想炒她便跟她好好地說, 希望有改進. 這類的呀賓通常不老實, 小心一點吧.

大宅

我就買在coffee, coffee mate 同超大罐裝既成人奶粉俾工人飲!

複式洋房

我通常買d三合一咖啡比工人,
因為係佢自己要求o既,可能怕沖麻煩卦,

但係bb奶粉唔係勁"so"o既咩?
用o黎沖咖啡都係第一次聽bor ?-(
Honeybaby Yan Yan

伯爵府

bb奶粉咁有營養又係全脂,飲咁多肥屎佢呀!
bb女 = 恩祺媽 :-)

洋房

姐姐未到時, 我都有3合一 奶茶/咖啡, 但佢勁大食, 1日飲2次, 所以唔再買, 連自己都無得飲!! 佢有前科可以食5片方包 (唔係生命麵包), 係美心8片裝(有時英式果隻)做早+下午茶, 仲有2隻egg 及午餐(出前一丁)1包+餸/菜.
就算比ham+egg round bread都要塗花生醬, 所以已後唔再買.

我就來破產! agent 仲話我小氣/執著, 激死 !

洋房

唔好咁睇小自己啦!食面包唔會破產

首頁

尾頁

跳至