在職全職

跳至

洋房

生完差不多一年...好似好難找工???有同感嗎??

我之前在forwarder做了3年幾import,跟住再轉去另一間做了3個月export,後來就無做.....(因剛剛有了bb),但直至依家都未找到工...(一來我英文麻麻地).....唉..你0地間公司有無請人呀...我想做入口呀...如果有可以通知我嗎...等我去見工呀...!!!!

別墅

Re: 生完差不多一年...好似好難找工???有同感嗎??

sam123 ,

我有著bb之前做文員, 因為公司無嘢做(2 年), 所以遲工, 但半個月後有bb, 攪到我好後悔, 不過可以係屋企安胎; 而家bb有5 1/2月大, 我一直想搵嘢做, 就搵唔到嘢做; 的公司要求高, 自己無學歷, 而家返六天工, 放勞工假, 好慘! 一年前工同一年後工唔同晒. :-( :-( :-(
[img align=right]http://img.photobucket.com/albums/v336/happyvalley2k/7150-a.jpg[/img]

洋房

waterlily123,
唉!!無辦法啦.....我依家好努力搵嘢做!希望好快搵倒啦!!但如果要番工我自己又好唔捨得囝囝呀....!!但又唔可以唔做嘢.... :-( :-( :-( 你啦...剛剛番工時會唔會好唔捨得呀...??

別墅

佢地一知你有個仔(仲係bb)就雞咁脚

大宅

所以, 我上年10月Quit份工, 依家唔夠一年就要快d搵工, 如果唔係, 我覺得成世就係咁, 無得出來做野. :-( :-(
*********************************************************************************************************************************************

民房

我而家公司係咁減人工, 佢想我走, 我近排都找近工, 不過唔份工有消息, 真係慘

別墅

sam123 ,

其實我想返工又唔捨得BB! 好矛盾; 我現在無唔做嘢....,
[img align=right]http://img.photobucket.com/albums/v336/happyvalley2k/7150-a.jpg[/img]

大宅

我搵左2個星期, 終於有2份工請, 最後揀左一份, 星期一返工, 雖然唔捨得個仔, 但都要面對現實.
你地都要加油呀, 姊妹!
*********************************************************************************************************************************************

跳至
熱門主題