跳至

首頁

尾頁

洋房

我BB成日都兩日屙一次臭臭,總好多屁放,唔知點解哩?

How about yours baby?
享受寶寶成長過程的快樂!!! 

大宅

Re: 我BB成日都兩日屙一次臭臭,總好多屁放,唔知點解哩?

normally once a day
if twice a day, it's difficult for her to release the poopoo....sometimes we need to use "thermometer" to help her to start up the hard poopoo
we'll try to feed her more water to facilitate poopoo naturally

男爵府

Re: 我BB成日都兩日屙一次臭臭,總好多屁放,唔知點解哩?

我個女通常都係2日去1次ga!不過d poopoo是軟的, 有問題嗎?

複式洋房

我個B都係一樣.

我問過健康院個醫生, 佢話只要有屎屙, 有屁放, 屙臭臭時唔太辛苦, d臭臭又唔太硬便ok了. 佢仲話無規定要一日一次.

公爵府

我囝囝通常 1-2 日一次便便, 都唔太定, 通常一日半左右啦.

你地 bb 有硬屎架? 係咪咁細個都會有架? 我囝囝便便好軟, 未試過硬屎喎, 係咪奶粉問題呀? 咁細個有硬屎咪痾得好辛苦囉 :-(
[/url]

別墅

我亞B都係平均兩日一次.....而便便係好軟架!!
Melissa在2011年3月2日出世 4.18kg
Nicholas在2005年4月22日出世 3.47kg

首頁

尾頁

跳至
熱門主題