自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

荃灣被騙大家小心

可以話我蠢啦!但好采今天損失的不是什麼大~~
今日下午4:00左右在四坡坊附近經過,
被一名男人問有沒有兩元散子(換兩個一元)?
我就換比佢,見他又炒褲袋準備拎錢給我的樣子,
我就給了兩元給他,但他又問我有沒有多兩元?
我又再給他,後尾他說:明天還回給你,問我幾時得閒?
我心想有點唔對路, 4蚊算數比佢呃左,即轉頭走唔理佢啦
......
但後尾發現我側咩後袋個拉鍊開了一半,
心想一定是剛才那男人肯定有同檔,唸住引開我注意,
偷我銀包 好采我銀包放左好低,同我走得快,

唔係損失就一定唔止4蚊!打篇野可能會給大家說我蠢咖啦!

但我唔想再有人會被同樣給人行騙,所以打篇野出黎希望大家小心d

同話比你身邊住係荃灣既人知道啦!

大宅

Re: 荃灣被騙大家小心

tobytoby,

Thanks! 我都係荃灣友, 真要小心D.

大宅

嘩!日光日白都好倡狂喎不過多謝妳既提醒~

男爵府

我想問四坡坊近邊?因我係荃灣番工,thanks

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

咁都得! 未必係荃灣有, 可能其他地方都有, 大家小心!!!

伯爵府

THX~

首頁

尾頁

跳至