育兒好物

跳至

男爵府

2019新春慶豚圓 2011至尊種植勳章

有關用學習褲問題

想問有經驗的媽咪:
bb 幾大開始用學習褲? 係咪開始戒片先用? 用到幾時唔駛用?
成個過程(大約)總共會用幾多片??

thanks.

男爵府

Re: 有關用學習褲問題

有無人可以話我知, 唔該

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

monkichi 寫道:
想問有經驗的媽咪:
bb 幾大開始用學習褲? 係咪開始戒片先用? 用到幾時唔駛用?

thanks.

monkichi,

我囝囝係開始戒片先用.
我就出街sin用, home就only著底褲仔+褲仔. nite time用普通片.
我用左3包pampers學習褲+2包huggies 就ok. (why我咁清楚? 仔未用都已經入晒貨(coz平)..而家都仲有剩 )

大宅

請問pamper or huggies 既學習褲邊一隻好用d?
定係nepia 好用?

connie117 寫道:
[quote]
monkichi 寫道:
想問有經驗的媽咪:

thanks.

monkichi,

我囝囝係開始戒片先用.
我就出街sin用, home就only著底褲仔+褲仔. nite time用普通片.
我用左3包pampers學習褲+2包huggies 就ok. (why我咁清楚? 仔未用都已經入晒貨(coz平)..而家都仲有剩 )[/quote]

複式洋房

我覺得Mumy Poko Pants好用d

男爵府

connie117,
Thanks for your reply.

WinnieNg,
可唔可以講下點樣分好同唔好? Mumy Poko Pants 同其他牌子有咩分別/有咩優點? thanks.

跳至
熱門主題