跳至

首頁

尾頁

別墅

(可能我條問題寫得太含糊啦. 其實我想問你們會用什麼工具煮粥仔比bb食? 例如: 瓦煲, 不銹鋼煲, 電子瓦煲等. 真的不好意思 :oops: ) 請問你會用

請問你會用什麼煮粥仔?

子爵府

Re: 請問你會用什麼煮粥仔?

Mrsleungbb,

我暫時畀佢食米湖,我只係羅D粥水畀佢沖奶飲,未今快畀佢食粥仔,就算d粥水都冇落野,怕佢D腸胃未得!!!

大宅

我都同意SukiYau講法,不用太快給bb食粥仔, 我個女明天才5個月,至今仍只食奶, 打算滿6個月才開始給bb飲少許果汁(bb果汁)及糊仔....

子爵府

哦~~~~~未用平時用開既野黎煮羅,因為我都只係抽D粥水,所以用咩都冇關係!!

男爵府

最好唔好用易潔煲.........高溫之下果層coating會產生致癌物質........可以用不銹鋼,玻璃(康寧),瓷器或啞煲.

我自己用緊下面呢款康寧玻璃煲........好好用http://www.wingonet.com/product/product_detail.php?lang=ch&prod_id=4745

複式洋房

babyjerry 寫道:
最好唔好用易潔煲.........高溫之下果層coating會產生致癌物質........可以用不銹鋼,玻璃(康寧),瓷器或啞煲.

agree! I buy a new pot especally to cook BB food. But I only cook rice water and carrot water for him. I will wait a few more weeks before feeding bb with rice cereal.
"Good parents give their children Roots and Wings. Roots to know where home is, wings to fly away and exercise what's been taught them." --Jonas Salk.

別墅

Thank You~~~~~~~~

首頁

尾頁

跳至