自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

Cookie : 親子王國越來越.......

Cookie:

Hi, 首先請不要怪我多事,但一些會員的不自律,令此網變得不知所謂.

此網站原意係比家長們互相交流心得,互相傾談家庭瑣碎事,但現在D會員係唔係都開個topic對罵,令此網變質.

我覺得應該將無關既topic刪除(斬腳趾避沙蟲)
或將有關會員資料記錄(如再犯,唔比佢再login).

我希望BK可以好似昔日咁愉快傾談!

如有得罪各位金牌大狀,敬請見諒!!!

大宅

Re: Cookie : 親子王國越來越.......

點解攪成咁.

禁止訪問

男爵府

希望BK可以好似昔日咁愉快傾談!!!!!!!

:-( :-( :-(

不求失,不求得,但求開心得唔得。

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

cox 寫道:
希望BK可以好似昔日咁愉快傾談!!!!!!!

:-( :-( :-(

你地嚟得遲喇!bk幾時愉快過呢
咁多年都係咁,由my baby至到家陣都有罵戰
係香港有邊個討論區唔嘈咬架?好正常姐,各持已見麻,你有冇見過星期日城市論壇唔嘈架!
大家米咁多事,人地要嘈米由人嘈lor,唔關事就彈開,做架両果d先衰呀
你地唔好好似我咁多事,入嚟搭訕,果d無聊topic米石沉大海lor

唔好怪我,其實家陣呢種topic開尼都好無謂,唔通你開左個topic bk會冇晒罵戰咩
得罪晒

男爵府

好媽媽勳章

穎穎媽咪,

其實我開呢個topic, 係希望版主可跟進一些無聊既topic,唔好搞到親子王國亂七八糟,自由講場比我既感覺就好似潑婦罵街咁,可能我真係多事左啦, sorry!!

回應一下妳既問題先.

星期日城市論壇緊係嘈,因佢地有主題,各人發表意見,但BK係一個親子網,希望妳明白!!

引文 : 大家米咁多事,人地要嘈米由人嘈lor,唔關事就彈開,做架両果d先衰呀
你地唔好好似我咁多事,入嚟搭訕,果d無聊topic米石沉大海

咁即係話見到有人想死或者被人呃,都見死不救!
見到一些事情發生,如車禍/打劫,都唔去報警,由得佢不了了之!!
咁開呢個網個個人咁仲哀

複式洋房

難 D 囉, 有女人既地方就會有是非有嘈吵, 更何況呢度絕大部份都係女人, 不過, 呢度變晒質就係有目共睹既事實, 個網 ~ 變得 commercial, D 人, 又變得自私, 又多人扮晒野入黎搵著數, 扮分享黎 sell 野, 可恥 :tongue:

子爵府

joan121

我都明你係出於好意架,不過唔再回應你既論點喇,如果唔係我又好似潑婦罵街咁喇

不過想講一點,bk所有版主都係義務性質,佢地本身都係人爹地媽咪或上班一族,冇可能為bk做到100分架,唔好比壓力佢地喇!大家自律吧喇!

我唔係有意得罪你架,請見諒

我覺得bk算係咁架喇,你睇下she.com仲冇(枉)管啦

男爵府

好媽媽勳章

穎穎媽咪,

thanks, 我以為佢地係員工添!!

唔洗say sorry, 大家都係對事,我都唔想大家多個網上敵人

子爵府

yeah!

thank you

複式洋房

Love_U_Suddenly 寫道:
難 D 囉, 有女人既地方就會有是非有嘈吵, 更何況呢度絕大部份都係女人, 不過, 呢度變晒質就係有目共睹既事實, 個網 ~ 變得 commercial, D 人, 又變得自私, 又多人扮晒野入黎搵著數, 扮分享黎 sell 野, 可恥 :tongue:

agree!,最唔抵得D人成日分身上黎搵著數!另一例子(舉例)好似件嘢街價$38有D人賣$50咁!咁有D媽咪真係唔知出面原來咁平,雖然買賣既野你情我願,但我相信冇人想買貴野!講兩句又比人話撩事鬥非!但有D人就真係好唔均真

禁止訪問

大宅

其實BK好好架啦.我之前見有些媽咪post過s?e.com那些topic.粗口連編.嚇到我 死死下.

王國長老

王國長老

唉, 我得一把口一對手, 但外來既就有千個口萬對手, 我真係無言.......呢度叫得自由講場就係言論自由既地方, 如果刪除或修改個別的內容, 又會俾人話唔無哂自由, 所以先弄到而家呢度變成事非之地, IIB, III既TOPIC傾巢而出!!!其實大家都係成年人, 如果唔自律既, 我delete or block 幾多個topic都係徒然, 只會令有心人開多0的唔想見到既topic.
您話我長氣都要講多次架喇, 係網絡世界裡, 大家數未謀面, 上得黎都係想吹水唔抹咀, 0岩傾0岩睇咪又傾又睇羅, 唔0岩傾又唔0岩睇既咪咪覆咪睇羅
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

大宅

真的!"""叫做"自由講場就係言論自由既地方, 如果刪除或修改個別的內容, 又會俾人話唔無哂自由"""

既然很難control 人地,但我地可以選擇 "看" 與 "不看" I mean if NO response then the topic will go down go down and disappear ....................

至於"騙人買野"",very simple,無論如何平,只要堅持不買野,money 在我手,就無人騙到你!

I think this can make simple and 減低problem !!!

好似舊老細話"""水清便無魚"""!!!!!

水晶宮

畀面勳章

cookie

男爵府

不過我覺得bk大部份國民都好好架,唔好的袛係好小部份姐,大家唔好咁灰啦.唔好俾佢地影響到啦.呢個世界無可能絕對完美架嘛.
有時見到嘈交既topic袛會覺得好好笑,咪當係調劑下囉.

侯爵府

2021勳章

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至