跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

幫bb改好名未呀!

幫bb改好名未呀! 我仲諗緊, 冇乜idea tim.

禁止訪問

睛靈勳章

Re: 幫bb改好名未呀!

別墅

我第一胎都係搵師夫改,
所以呢胎都會,唔洗煩。

子爵府

我個bb 中間果個字要跟族譜..好難諗呀 ~"~

世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

複式洋房

我改好啦,反而英文名就未改好呀.........其實好多人都搵會師父改,我聽人講蘇民烽改名好好,名唔老土,又唔係好貴...我有朋友改名都搵過佢

民房

咁收幾多錢呀.

子爵府

BBcrulo 寫道:
我改好啦,反而英文名就未改好呀.........其實好多人都搵會師父改,我聽人講蘇民烽改名好好,名唔老土,又唔係好貴...我有朋友改名都搵過佢

但我聽人講話佢改名麻麻地..同埋係bb 出世之前唔好幫佢改定..如果唔係對bb 唔好架喎~~
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

我都係前幾日先confrim係囡囡,未有啱心水的女仔名,又吾識d咩五行果d喎,好煩呀.

複式洋房

咁我又真係唔知,但係我個仔好早已經改左名啦....會對佢有咩唔好?好多人都會改定...我諗冇問題卦........

禁止訪問

睛靈勳章

公爵府

我想問..未生之前唸定幾個心水名字,然後等bb出世後搵師父改,比師父睇下果幾個名岩唔岩咁樣得唔得架?

侯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係?! 知唔知點解呀??
kathychoi 寫道:
但我聽人講話佢改名麻麻地..同埋係bb 出世之前唔好幫佢改定..如果唔係對bb 唔好架喎~~

子爵府

peaceaa1122 寫道:
係?! 知唔知點解呀??
[quote]
kathychoi 寫道:
[/quote]
我都係聽一個識得果d 野既媽咪講o者~ 佢話bb 仲未出世就叫佢xx (xx=bb 出世後既名)..會對bb 日後唔好..但點解我就無問到呀!!~~
幫bb 改名除左要睇佢幾時出世之外..仲好似要計個名既唔知乜野..o岩唔o岩bb ..好似好煩咁架!!

子爵府

cocoWong 寫道:
我都係前幾日先confrim係囡囡,未有啱心水的女仔名,又吾識d咩五行果d喎,好煩呀.

終於frim 左啦?? 恭喜恭喜~~~~~~~~~
其實好多女仔名我覺得幾好..o岩o岩有左時就諗到一大堆..不過我老公同家姐話好普通喎 ~"~

大宅

kathychoi~
係呀,我仲買左好多女仔衫tim.

別墅

蘇民峍, 好似得網上改名...唔知係佢自己本人改定係佢d徒弟呢! http://www.peterso.com.hk/

我都諗住俾人改...但仲未決定搵邊位..
你地有無介紹呀???

首頁

尾頁

跳至