心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好心痛...

細仔比門夾甩左隻指甲..成隻甩左!睇過醫生醫生話隻指甲都唔知會唔會生番出黎...如果生番都要做手術...(已照X-ray幸好無傷骨)!現在隔天要去覆診....好心痛...心都實埋..好想喊 :-(

男爵府

環保接龍勳章

Re: 好心痛...

意外無人想發生. 我明白你心情的. 祝你囝囝好快康復.
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

大宅

其實意外..無人想架麻....話明係意料之外~~無人預料到架......唔好太傷心~喇
希望你囝囝快d好番~~~~

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

唔洗擔心架~ 會生返出黎架! 我讀書時唔小心俾個柜桶跌落隻腳趾公度,成隻腳甲裂佐,跟住去佐醫院做手術,佢幫我成隻起了出黎, 後黎慢慢生返出黎。不過,會比原本既腳甲較硬,但外觀上係冇野既。所以你都唔好咁擔心!

不過,確實係好痛o既... 但小朋友,好快就冇野架喇!

Childhood is journey, not a race.

男爵府

多謝你地既安慰...不過仍然係好心"up"

因為唔知會唔會連根拔起...如果"甲根"無左就唔會再生指甲..醫生係咁講的!...老公帶佢睇急症時心都痛埋..護士幫佢洗傷口..佢喊到拆天.. :-( 好可憐....

伯爵府

畀面勳章

祝你囝囝早日康復...加油,努力

大宅

好媽媽勳章

希望你囝囝快d好番,小心D了!! :wink:

複式洋房

姐姐個女都試過, 當時年紀還小, 她比酒店d房門夾親.又係喊得好慘.(兩母女一齊喊) 醫生同佢包紮過後, 話小朋友會好快再生過d 指甲, 唔使担心.

依家大過左, 隻手指d指甲完全無問題, 唔講都唔知曾經受過傷.

希望你的小朋友快d 好番.

大宅

個個父母見到自己既囝囡整親都會好心痛,
意外大家都唔想, 唔好擔心, 肴希望你小朋友快d好返.

洋房

是是但但 寫道:
唔洗擔心架~ 會生返出黎架! 我讀書時唔小心俾個柜桶跌落隻腳趾公度,成隻腳甲裂佐,跟住去佐醫院做手街,佢幫我成隻起了出黎, 後黎慢慢生返出黎。不過,會比原本既腳甲較硬,但外觀上係冇野既。所以你都唔好咁擔心!

不過,確實係好痛o既... 但小朋友,好快就冇野架喇!

係呀!! 我細個都試過比window "gap"左隻止甲出黎!! 1個星期倒會慢慢生番隻k形既出黎,之後會再生番隻正常既.

男爵府

多謝各位...而家個心都定d~!今日仲好鬼百厭咁四圍走...真係..

別墅

可憐,聽到都好肉赤....小朋友一定喊得好犀利囉...細仔幾大呀?

不過我都覺呢個醫生話"唔知會唔會生番出黎"好似唔可靠...印象中係一定會生架,佢咁講,想嚇親d家長咩

大宅

oknsca 寫道:
多謝各位...而家個心都定d~!今日仲好鬼百厭咁四圍走...真係..

最緊要你個心定落黎, 望多d個囝囝就會好開心架, 祝你囝囝以後都健康快樂 :-P
Love You Baby

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

別墅

Dear oknsca,

I think I met yr son in St.Paul's hospital that nite, he is very cute! Once my son big toes nail 'click' by the door, it takes several months to recovery, most important is to prevent not to hurt the wound again.

Hope all our kids stay healthy, good luck.

伯爵府

我聽到都覺得心痛 :-(
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

男爵府

蜂鳥,
細仔就黎兩歲喇!......我記得以前見過有人係無左一隻指甲架!...所以..希望佢會生番出黎啦!

Cipo,
佢早兩日係去左st.Paul睇急症呀..又會咁0岩0既?你係醫生/護士嗎?...多謝你讚佢...不過佢好怕睇醫生架..喊到7彩

魚生,
佢而家好小心..直頭唔無果隻手!見倒手指上0既膠紙甩甩地..就用隻手指仔貼番好佢..頂佢唔順! :mrgreen:

再一次多謝各位媽媽關心...BK真係溫暖 :-(

首頁

尾頁

跳至