少年成長

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問你地小朋友開始返k1時,朝早起身比什麼佢食?

我個女依家仍然早(起身)一支奶、晚(睡覺)一支奶,下個月開始返k1,係咪照舊飲支奶ok呢?

大宅

Re: 請問你地小朋友開始返k1時,朝早起身比什麼佢食?

我囝囝返k1時朝早淨係飲支奶, 因為返到學校會有茶點食.

子爵府

好媽媽勳章

我個女9月升k2, 過去一年k1, 如果我冇整早餐佢食, 佢會唔開心.... 佢返到學校會照樣食哂茶點

通常早餐佢會食...
兩片麥包(牛油, 果醬, 花生醬等任揀), 火腿多士, 莎莉蛋糕兩至三片, 蜜糖星星, 格格脆, 可可脆片等, 一隻熱狗, 饅頭, 义燒飽, 菜肉飽, 奶黃飽, 窩夫, 麥皮(約大半碗), 通粉, 小雲吞, 腸仔蛋....

食完之後再加一杯奶
我想要9999呀...

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

a1712hk 寫道:

Me too! 直至依家都係一樣, 因為學校既茶點係會食粥, 粉, 面, 麥皮, 蛋糕 或麵包

大宅

靖嵐 寫道:
我個女9月升k2, 過去一年k1, 如果我冇整早餐佢食, 佢會唔開心.... 佢返到學校會照樣食哂茶點

通常早餐佢會食...
兩片麥包(牛油, 果醬, 花生醬等任揀), 火腿多士, 莎莉蛋糕兩至三片, 蜜糖星星, 格格脆, 可可脆片等, 一隻熱狗, 饅頭, 义燒飽, 菜肉飽, 奶黃飽, 窩夫, 麥皮(約大半碗), 通粉, 小雲吞, 腸仔蛋....

食完之後再加一杯奶

你囡囡都食幾多野, 我囝囝k1時淨係飲1支奶, 升k2一時飲1支奶一時食一片煉奶麵包, 到k3就食好多野, 食莎莉蛋糕或旦治或蜜糖星星及一定飲1杯蒙牛牛奶.

大宅

好媽媽勳章

請問蜜糖星星係乜野黎架? 邊度有得買? 好味嗎?
雖然我們不能左右天氣 , 但是可以改變自己的心情 !

大宅

tszkiuma 寫道:
請問蜜糖星星係乜野黎架? 邊度有得買? 好味嗎?

蜜糖星星係好似d 粟米片咁要放牛奶落去一齊食, 不過佢係星星形狀, 我囝囝話好好味, 我就未試過, 我老公試過話好味.

大宅

好媽媽勳章

a1712hk, 唔該晒啊...我都買D返去俾仔仔試下先
雖然我們不能左右天氣 , 但是可以改變自己的心情 !

公爵府

畀面勳章

靖嵐:嘩你個女都吃好多野, 但都保持到身材slim. ha ha. 我個囡只吃奶, 回到家多數吃米線/ 通粉/飯等.

男爵府

囡囡剩係飲樽奶就夠,叫佢食多個飽都唔肯......反正十點幾都有茶點食~

男爵府

好媽媽勳章

我仔仔會飲一支鮮奶, 食一個餐飽/芝麻飽, 有時早起會落樓下餐廳食火腿通粉/奶油多/奶醬多, 佢學校茶點日日都係飽飽/蛋糕+水......邊間學校有咁多野食既?? ^_*
{學校既茶點係會食粥, 粉, 面, 麥皮, 蛋糕 或麵包}

男爵府

thanks all mami

睇黎我都照舊比支奶我個女飲先,慢慢睇下佢要食多d或者其它,就整比佢lu

子爵府

好媽媽勳章

christina,
佢o既身材同食量都係天生..... 我個女返學好多時仲添茶點..... 放學返屋企佢通常食一碗飯連送+一碗湯, 如果午餐食麵包, 佢可以食到兩個+一盒鮮奶
我想要9999呀...

伯爵府

我囡囡係k1上學期就淨係飲支奶, 到咗下學期就食3片莎莉蛋糕, 有時就香腸包, 但就一定會飲杯鮮奶先返學.

男爵府

a1712hk 寫道:

我個女都係

翡翠宮

milk.

複式洋房

a1712hk 寫道:

Me too.

侯爵府

我個仔咪又係, 早餐正係飲杯奶就算, 食多啖飽都唔肯, 下個月返K1, 希望佢係學校會食D茶點啦.

vksophie 寫道:
囡囡剩係飲樽奶就夠,叫佢食多個飽都唔肯......反正十點幾都有茶點食~

男爵府

我個女九月升K2,係K1時只係俾一支奶佢飲,
試過有數天改為吃雪芳或超軟CAKE,佢都唔多接受,
佢只係想著佢支奶...哈哈!!!
反正學校有茶點,唔怕佢肚餓喎!
到放學時又吃午飯.. 

洋房

我個囝讀k1時,都係淨係飲支奶咋!學校有點心食,加上小朋友心態,一齊食開心d!應該唔會餓親嘅!

首頁

尾頁

跳至