跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家有無肚漲同胃漲AR?

雖然宜家BB嘅位置仲係好低, 但大家會唔會個肚同個胃已經漲起呢, 我就係咁LA, 已經唔可以著以前D緊身衫LA, 同事又未知無理由咁快著大肚衫GA

大家分享下LA..
該用戶已被刪除

Re: 大家有無肚漲同胃漲AR?

複式洋房

但我係第一胎乍, 又唔敢亂做運動, 成日又要keep住食, 真係擔心肥晒係自己度ar.

大宅

sososo,
same here la!
我個肚好漲,but I think many 'fat' inside la! Cause i eat a lot and no exercise at all!

:-(

伯爵府

我係第2胎呀. 今次個肚大得好快呀.......
頭又暈, 個人又倦, 又..........
總之辛苦
星期五是無飯主婦日
該用戶已被刪除

男爵府

我第一胎, 由於嘔得好勁, 所以我冇肥過, 仲瘦左tim
不過我覺得個肚好實, 所以都唔夠膽著牛仔褲之類, 怕cool到bb

該用戶已被刪除

大宅

我呢兩個星期發現肚脹問題嚴重o左,個肚好明顯脹o左好多,其實係咪唔正常呢?而家望上去,好似人地 4 個月咁,我有o的擔心,係咪自己食多o左引致過肥,因我已經比未懷孕時重o左 4 磅(我而家 9 weeks 4 days),我係咪應該減食呢?

複式洋房

唔好减食呀,會影响bb發育.肚脹多數係氣

大宅

下...我個胃同肚都漲左
不過每晚上磅都係比未有bb前重 2-3 lb
其實頭3個月, 唔需要食特別多既野架
食量同之前咁上下就可以, 反而係食有營養既食物較為重要
如果依家你食開既份量你可以接受到就唔好特別去減食喇
2子之母

伯爵府

有胃氣�胃脹係因為有左之後,女性homous 分泌影響令消化系統減慢消化郁動.令食物無咁容易分解.所以.有d 人更會有便秘情況.

少食多餐及食多d 生果及菜,對減少胃氣�胃脹都係有幫助.

首頁

尾頁

跳至