育兒好物

跳至

男爵府

急:請問有無bb係食''金裝美素力0-6m''架?

因為我今日開始會幫我個女轉呢隻,所以想問呢隻奶粉好唔好架??

大宅

Re: 急:請問有無bb係食''金裝美素力0-6m''架?

我阿囝由出世到依家都食緊. 佢便便唔錯, 而且長得幾結實.

男爵府

lawlawsasa:

我就係因為我個女唔長肉,所以先轉呢隻........
:-(

複式洋房

我個仔之前食和光堂, 佢唔鍾意食, 但轉左呢隻, 佢就食, 都ok.
現在佢食緊2號.

子爵府

Me too. My son 由出世到依家都食緊(19 months),he is drinking 金裝美素樂 Frisomel No.2,便便唔錯, 而且長得幾結實.

我個寶貝仔係屎撈B

男爵府

咁我想請問各位媽咪,bb願唔願意飲呢隻奶粉呀?因為我bb先頭飲能恩低敏唔係點肯食奶,而且佢又重得好少.........

大宅

我阿囝肯食的. 健康院姑娘點講? 依家你bb幾重?

男爵府

健康院d姑娘話我個囡重得唔係咁好,叫我試下比多d佢食,但係我個囡跟本都唔肯食,咁我點迫都迫唔黎啦,所以就聽朋友講試下轉奶粉囉.........
我囡囡宜家三個月多d,都只係得11磅咋~~~所以我好擔心!! :-(

大宅

三個月多d11磅. 就真係進展得唔係咁理想. 我阿囝未夠三個月, 上星期同佢磅, 都有14磅. 佢出世都唔係特別好重. 6磅13安士. 美素力係朋友極力推介比我. 所以阿囝一出世就食. 或者你都可以轉來試試. 希望你囡囡可以快d增重理想.

大宅

仲有你囡囡瞓得好嗎?

男爵府

我個女又唔願訓又唔願食......
佢出世個陣5.8磅,但係都未至於三個月得11磅卦??

洋房

欣澄媽媽 ~
我個女都係同欣澄一樣唔長肉~
不過我個女係食美素力既~
後尾健康院D姑娘叫我轉s26~
佢就食得好好啦~
或者你帶欣澄去兒科醫生睇吓佢~
醫生會比意見你幫欣澄轉邊奶粉!

子爵府

我阿囝肯食的 , he drinks 9oz milk before goes to sleep every night.
我個寶貝仔係屎撈B

大宅

欣澄媽媽:
我呀b出世時得2.81kg,出院後我比佢食人奶+s-26,食咗三個星期,覺得佢好熱氣,(4/5有4.09kg),就幫佢轉金裝美素力,一路飲到而家都無問題,仲重得好好、好長肉(16/6有6.51kg)...

s-26:有魚油味,比較肥d(個奶樽真係有油ga~)、熱氣d、甜d...
金裝美素力:係豆味、無咁多油,我覺得容易吸收d、無咁熱氣....

我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

男爵府

我對仔女都係食美素力大
個仔出世時6磅半, 1個月大時13磅. 肥得好快, 未足1歲已經有27磅.
個女出世時6磅半, 1個月大都有10磅, 現在14個月有24磅. 我個女乜都唔食, 都有咁上下重量. 唔知關唔關奶粉事.
欣澄媽媽 我個仔現在4歲都飲緊美素高no.4. 有時一日飲3支奶. 你都可以試下轉一轉.

複式洋房

我個囡都係食美素力大,到六個月就轉2號美素樂,我覺得幾好,唔太甜,d便便都好靚,唔熱氣,又長肉.
你可以去以下網址睇下有關資料.
http://www.baby-kingdom.com/modules/news/print.php?storyid=297
http://www.friso.com.hk/
如果bb食得好,你仲可以考慮入佢地個美素佳兒會(免費),有優惠,有育兒講座,都幾好.
我由個囡出世到而家,都係同佢地訂成箱奶粉,因為會平過出面.

跳至
熱門主題