自由講場

跳至

別墅

奶奶打我

請各位比意見;

奶奶打我呀.................到今天還很痛!!!!!!我沒有還手,只是報了警及到醫院驗了傷,雖沒有內傷,但我的面部至咀都有表面的傷痕 (因腫了)。但警方只係話如落了口供後,才決定會否告她,我是不可以告她的。

想請教各位,我是否不可以告她呢?但如要告,要有什麼程序呢?

等待驗證會員

Re: 奶奶打我

您奶奶做咩事打您呀?
您老公點講呀?

大宅

ardnas65 寫道:
您奶奶做咩事打您呀?
您老公點講呀?

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

佢為乜事咁燥要動手打你呀? 你老公知唔知? 你係咪同奶奶住呀, 如果係的話, 不如你依排搬番出去住住先, 我驚佢又再燥起上來....

Anyway, 你自己要take care!

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

1. 如果告,妳老公點睇先?
2. 告咗, 妳以後很難與夫家d人相處!
3. 如果不告,咪以後與99不相往還!

男爵府

ACHOI,

以後唔好見佢啦, 無謂告佢, 費事你HB唔高興, 都係息事寧人吧!!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 瞓得好勳章 環保接龍勳章

發生左d咩事你奶奶無啦啦打你呀.........
你老公唔幫你o既咩.......

take care啦.........

大宅

achoi,

why?
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

男爵府

cy101 寫道:
1. 如果告,妳老公點睇先?
2. 告咗, 妳以後很難與夫家d人相處!
3. 如果不告,咪以後與99不相往還!

呢幾點要好好注意呀~~

大宅

2019新春慶豚圓

好多時家庭糾紛警察都會想大事化小
但如果你堅持的話我諗都可以告佢

總之佢打人就唔岩

侯爵府

好媽媽勳章

老人家 有時係燥d 架啦 你米當積福 就下佢law or 同你老公傾下 睇下點解決

大宅

醒目開學勳章

發生咩事呀.........

大宅

佢點賤都係你奶奶 告就唔好LA
最多唔好見0甘多LOR 一年一次LOR
仲要話佢知 今次唔告 唔代表下次你都可以打我
唔好諗住今次你打完我 就可以拍拍PATPAT 冇事發生
冇下次 今次俾面我老公 唔同你計
你下次冇0甘好彩
我告到你所有錢都冇埋 :tongue:

複式洋房

咩事呀???

大宅

下.. 點解你唔可以告佢?
佢打傷你wor..
如果你老公打傷你.. 你一樣可以告佢啦..
不過佢冇啦啦做咩打你呀?
[img align=left]http://img30.imageshack.us/img30/1982/221mf.gif[/img]

大宅

發生佐咩事呀 搞到要出手, 姑勿論如何, 我勸你都係唔好告你奶奶, 因為佢始終係你老公個阿媽, 費事令到自己老公難做, 雖然你會好委屈, 當睇在老公份上, 算啦...... 至於以後, 少見為妙... 免得有咩事又出手.....
take care!

男爵府

點解唔告, 係我實告佢,等佢打人咁惡啦, 而家咩年代, 大家係平等的.

我都曾諗過如果奶奶打我, 我會點. 佢求我, 我或者就唔告佢. 呢件事未發生, 我諗.......

別墅

achoi
傷人係刑事,唔係你告,係警方决定落唔落charge,如果要charge,你就係証人。如果入罪,可能要坐監 / 留案底 / 罰款。

你唔好咁
萬事有商量嘛,你HB都會好唔開心架 :cry:

別墅

好多謝各位媽咪的關心。

我e+重15 16呀!!!!!!!!!因我係一個好怕事的人。

好煩呀!!!!!!!!!!!!!

而老公都話如果要告佢都唔會阻止我,因佢已不是第一次打人。不過今次係我唔好彩!!!!!!!!

等待驗證會員

下? 您老公都唔阻止您告佢亞媽? 佢亞媽個case真係好嚴重到非告不可呀?

跳至