自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有冇6-12個月bb既媽媽呀~

bb幾時先識自己坐呀~
呢家佢地8個幾月喇~都未識自己坐...

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: 有冇6-12個月bb既媽媽呀~

孖係會遲少少架。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

點解呀~? 人地6月大已經識坐喇~ :-(

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好禁擔心,我細仔7個月先坐穩,現在11個月先識爬(但大囝12個月已識行).每個bb都不同,如果您話8,9個月都唔識坐就要check下.

錢多錢少,够吃就好。人醜人美,顺眼就好。
人老人少,健康就好。家窮家富,和氣就好。
老公晚歸,回來就好。老婆唠叨,顧家就好。
孩子從小,就要教好。博士也好,賣菜也好。
長大以后,乖乖就好。房屋大小,能住就好。
老板不好,能忍就好。一切烦惱,能解就好。
堅持執着,放下最好。人的一生,平安就好。

子爵府

佢坐得穩~不過訓底左唔識自己坐起身呀~ ? :tongue:

子爵府

有冇人回應下我呀~?

男爵府

我小b依家七個幾月,o岩o岩先叫識坐,但都唔係太穩o架咋~~搵隻手指篤下佢就訓低o左~~我之前俾佢坐多d,練習下囉~~

每個bb成長發展都唔同,最好唔好比較,亦唔好太擔心~~
我見過有bb十四個月都未識行,有時遲熟唔代表唔好o架,潛龍勿動嘛,係時候做o既,你對孖b就自然會做o架啦~~

子爵府

不能不担心嘛~ 人家那個6個月已經識~~~~

伯爵府

好媽媽勳章

boys 寫道:
不能不担心嘛~ 人家那個6個月已經識~~~~

你都識講 "人家那個..." , 人地還人地, 你自己還你自己. 我個仔 11 個月先至出左一隻牙仔, 人地6個月已經開始出啦.... 每個BB生長速度都唔同架, 唔駛擔心喎.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

珊瑚宮

好媽媽勳章

唔洗擔心我個仔都成六個半月先識坐,而家七個月又學人爬喇,但佢淨係識轉圈咋。

珍珠宮

好媽媽勳章

我仔仔5個月開始識坐....9個月出第一隻牙~但成11個半月先識識地爬行(因為我之前唔比佢落地下玩,直到10個月大發覺佢係唔識爬,我先開始比佢學)而家1歲...開始可以自己行幾步~
慢慢黎啦~好多時都會失驚無神客你一驚嫁^^

侯爵府

2019勳章 好媽媽勳章

hi,
人地話BB用得多學行車,不是太懂識自己坐呀.
(因我之前大多用學行車俾BB,不太懂自己坐)後來有人話我聽,我冇or少點俾BB用學行車兩星期,現在識自己坐,爬,學緊行企....(BB now is 8 month).
所以你應幫助BB去學坐,咁樣就好快...........
dont worry

公爵府

我孖b 8-9個月先開始識坐得穩....5.5個月出第一隻牙~
現在13個月都唔係好肯爬, 但已自己企起身~不過未夠膽自己行~(細孖昨天行出第一步)
真係~好多時都突然會失驚無神客你一驚 唔洗擔心~

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

我亞囡依家13個月喇, 都係淨係識趴

子爵府

佢到依家都未識,自己訓底左坐返起身~唔算遲咩~>?

子爵府

IC~~~~ THANK YOU~ :-P

首頁

尾頁

跳至
熱門主題