自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有沒有人做過腎石激波碎石手術?

我需要做腎石激光手術,請問有沒有人知通常在私家醫院做要收費多少,手術後有什麼要留意,謝!

男爵府

Re: 請問有沒有人做過腎石激光手術?

Approx HK$16000. After operation don't eat all kinds of nuts (peanuts), strawberry & high calcium product etc...

大宅

Thanks TTJTMaMa,

Do you mean I can't eat all kinds of nuts (peanuts), strawberry & high calcium product etc... forever, but if lack of calcium, bone density will be dropped down ......

男爵府

Stanleypyk,

Yes, you can't eat that food too much, because my husband's doctor said that kind of food will easy to get 腎石 again. You can try with your doctor again.

大宅

I am now suspecting myself having this problem, what's your diganosis?
Pretty Princess Petite Prince

男爵府

When you go to washroom, not feeling so well, will painful or have blood, then you must go to see doctor soon.

大宅

我老公3月尾係法國醫院做完, 要成32000.-埋單,頭尾住左5日. 好彩買左保險, 自己多付2000元左右, 醫生話以後要多飲水, 奶茶COFFEE小D飲, 都無乜特別野唔食得.

大宅

Hi august19,
我醫生在聖保祿醫院做手術,大概20000元,我公司有保險,但都要自付7000元,我醫生話不可飲奶及豆漿,妳老公是否也是做激波碎石,做完手術後身體是否沒有問題,但聽醫生說有機會復發,隔一段時間要再檢查。另有一樣想知是我的腎石有4mm是否真的要做手術,妳老公的腎石有多大呢?

男爵府

Dear All,

For my husband, he just stay in the hospital from 7:00 a.m. to 7:00 p.m.是做激波碎石,是有機會復發, so doctor advise him don't eat high calcium food, 4mm 也是做激波碎石, Now, suppose no people will do the operation. I suggest you to find one more doctor to consultant.

大宅

stanleypyk: 醫生說我老公粒石有一粒米咁上下, 但都可以整到你痛到死死下, 埋單32000(醫生費12000及一次出院後覆診), 手術室+碎石機租金9200.-, 佢頭尾共住了5日醫院費用(只住大房)+雜費(x光)等.

別墅

畀面勳章

我老公做過三、四次碎石,次次都唔過$20000,同埋第二日就可以出院!
have a nice day!!!!

大宅

Re: 請問有沒有人做過腎石激波碎石手術?

請問大家做過一次以上的手術是否復發引起,通常幾耐才會復發,是否每次都是出現在舊位置,有沒有多年也沒有復發的例子?

大宅

Re: 請問有沒有人做過腎石激波碎石手術?

今天剛做完手術,也很痛楚,我想年紀大點也很難捱,請問大家做完手術後有什麼要注意,多久才排出碎石,是否永遠不能吃喝豆類製品如豆腐,豆漿,奶類,菠菜,士多啤梨等,請提點!

首頁

尾頁

跳至