在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

會再追BB嗎?????

想問大家:

如果你已有1個BB, 會再追多1個嗎?
如果你巳有2個BB, 但有意外多1個, 會唔會考慮唔要???

伯爵府

畀面勳章

Re: 會再追BB嗎?????

我有2個仔,唔會再追多1個,但有意外多1個,會考慮要!!

複式洋房

我剛生完一個, 我同我老公都好想生多一個, 但經濟唔許可, 如果有錢的話, 我會生多一個, 但2個夠晒數, 而家一個都唔錯, 我會將最好既野比晒我bb.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

曾生話要生三個架

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

畀面勳章

唉...........邊個幫你養?邊個幫你教?
esmehouse 寫道:
曾生話要生三個架

大宅

我已追完,兩個bb,夠晒數。最緊要佢

複式洋房

曾生話要生三個架

如果政府肯資助就唔同

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

mcheung

我生左一個,對我黎講一個夠。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

一個都唔錯呀, 可以將最好既野比晒佢, 唔洗同人分

伯爵府

畀面勳章

有個伴好D.......
mcheung

我生左一個,對我黎講一個夠。

伯爵府

畀面勳章

我想法國政府算幾好.........生第三個係有三年產假及奶粉錢(所以,我表姊生左三個).......如果香港政府效發,咁唔同!!
寶貝仔 寫道:
[quote]
曾生話要生三個架

如果政府肯資助就唔同[/quote]

寶石宮

曾生比多些福利比我米生多個

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

我完成贊成
mcheung 寫道:
我想法國政府算幾好.........生第三個係有三年產假及奶粉錢(所以,我表姊生左三個).......如果香港政府效發,咁唔同!!
[quote]
寶貝仔 寫道:
[quote]
曾生話要生三個架

如果政府肯資助就唔同[/quote][/quote]

男爵府

你咁點諗, 我容易"種"壞個仔架!

寶貝仔 寫道:
一個都唔錯呀, 可以將最好既野比晒佢, 唔洗同人分

別墅

我一定唔會再追,因為第一個已經係七星仔,聽d人講如生第二個可能會再早d生,咁咪仲驚

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

talkative 寫道:
如果你已有1個BB, 會再追多1個嗎?>>>>>>會.
如果你巳有2個BB, 但有意外多1個, 會唔會考慮唔要???>>>>>>意外有左都會要.

Agreed. 我已有2個, 所以我已做到盡可能唔會有意外發生 !! .......應該唔會再有第3個, 除非中六合彩啦~~~ 就會再考慮. :-P

珍珠宮

我剛生完一個, 我同我老公都好想生多一個, 連身邊好多朋友及同事都話快o的追多個, 等佢地有個伴, 年紀唔好差太遠. 我都知一個唔係好識同人sharing, 較自我, 我老公都係錦樣話我(我自己都係獨女)

但係負擔會好重, 唔想大家覺得捱得好辛苦, 要認真諗清楚...

大宅

talkative 寫道:
如果你已有1個BB, 會再追多1個嗎?>>>>>>會.
如果你巳有2個BB, 但有意外多1個, 會唔會考慮唔要???>>>>>>意外有左都會要.

我已有2個, 應該唔會再要第3個, 因為真係好吃力

大宅

我剛生了第1個bb8個幾月了, 同老公有共識, 如果過多2-3年, 我地環境ok, 工作同收入穩定, 都會生多個, 但如果相反, 過左4年環境仲係唔好的話, 就一定唔生架啦 !

第3個就一定唔會考慮, 2個已經好足夠, 我地的環境唔可以應付3個小朋友, 2個已經好吃力 ! 不過, 如果真係唔小心意外懷孕, 我諗我地會要, 始終係自己個bb, 我地比左生命佢, 我地做唔出扼殺佢的生命 ! 唯有辛苦d, 捱大3個小朋友啦 !

首頁

尾頁

跳至