論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

人工D衫,要佢手洗定比佢用機洗好?!

如題,我想問下各位會點做,如果要佢用手洗,D牛仔褲好鬼死重,又好難干,又比老公話我刻薄,咁點好?

翡翠宮

Re: 人工D衫,要佢手洗定比佢用機洗好?!

咁佢自己覺得辛苦咪叫佢咪著牛仔褲囉, 食得咸魚抵得喝呢個道理好簡單, 有邊個工人咁富貴D衫下下用機洗呀? 一係你叫佢洗完後可以用洗衣機FING乾就可以, 因為若果用歐洲機D電費同水費都幾和味, 你老公咁好人叫佢比多D家用你咪考慮下佢個方案囉
該用戶已被刪除

大宅

畀面勳章

我比佢機洗,一星期一次,手洗又浪費水又浪費時間,情願比佢多啲時間陪下囝囝同做下其他家務好過!

大宅

我都係俾佢儲夠一機就開機洗,除在必要既家務外,我請佢既主要任務係倍囡囡玩!

珍珠宮

我比佢用機洗喎, 我情願佢多D時間陪我個仔.

複式洋房

me, too.我都比佢用機洗

公爵府

me 2, I let her to storage the clothes until full enough for machine wash. I will let her to machine wash the bed sheet and pillow case.

cway 寫道:
我比佢用機洗喎, 我情願佢多D時間陪我個仔.

寶石宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

手洗
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

緊係要手洗啦!不過床單及被就洗衣機洗囉!

大宅

2021勳章

我也是比工人儲夠一機開洗衣机,費事佢手洗時開長水喉, 好貴水費呀!

別墅

me too!

大宅

儲夠一機開洗衣机.

大宅

緊係要手洗啦!不過可比佢用機乾, 床單及被就洗衣機洗囉!

別墅

我俾我個印傭用機洗,當然全機只洗佢嘅衫、浴巾、床單及枕頭袋等。

我覺得用機洗會乾淨一點。
Joyful Life

複式洋房

of course hand wash.

大宅

我要佢沖完涼用手洗埋。

象牙宮

2021勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用機洗, 一個星期洗一次.

男爵府

underwear - handwash
jeans and T-shirt - machine wash

首頁

尾頁

跳至