育兒好物

跳至

男爵府

好媽媽勳章

我囡囡比蚤咬 點算好??

我個囡比蚤咬呀 但我又搵唔到有蚤喎 係背脊架~今日又多左兩粒 有乜方法趕蚤同搽乜好呀
我買左寶貝濕疹膏都唔夠快謝 要搽幾日先乾~~仲會變左啡色

大宅

Re: 我囡囡比蚤咬 點算好??

用煙霧滅蚤器啦,我屋企近排都有蚤,重咬到成身都係添,尋晚用左之後,今朝冇再咬我,你可以試下....幾work架!
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

複式洋房

我個女上次一次過咬咗十一粒喺塊面度,仲起晒水泡,我搽咗好多種药膏都唔好,最後都係要睇醫生至攪得掂。

複式洋房

係呀!比蚤咬一定地醫生開嘅藥膏先搽得好家!用剩可以留番下次,蚊咬都得家!

別墅

饅頭媽媽(町)

我個仔早排都係比蚤咬呀, 用左煙霧蛋都唔得, 後來我將房d窗開哂(等d太陽殺下d菌), 依家仔仔冇比蚤咬啦, 唔知幫唔幫到你呢?

洋房

饅頭媽媽(町) 寫道:
我個囡比蚤咬呀 但我又搵唔到有蚤喎 係背脊架~今日又多左兩粒 有乜方法趕蚤同搽乜好呀
我買左寶貝濕疹膏都唔夠快謝 要搽幾日先乾~~仲會變左啡色

呀吔!back to basic! 點分'蚤咬', '蚊咬' or 太熱生粒粒?

男爵府

好媽媽勳章

唔該晒咁多位媽媽,
我個囡又唔算好嚴重 係背有五六粒,而家終於謝左~_~"
我將佢用既野 係咁拍拍拍 睇下會唔會整走左啦~~

用太陽都得架?我房關晒窗簾架~唔怪得之啦
thanks~~~~

好似蚤係細粒D(痕)架,同埋我個囡係背脊 我諗蚊針唔到背架~haha~因為佢打平訓 唔會反身訓既!!

跳至
熱門主題