產前產後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2021勳章

生過bb的媽媽,你地去醫院途中,有無痛到係的士叫ar??

我第一胎,所以有d驚

伯爵府

Re: 生過bb的媽媽,你地去醫院途中,有無痛到係的士叫ar??

我有,不過係好細聲,我驚嚇親個司機

子爵府

Re: 生過bb的媽媽,你地去醫院途中,有無痛到係的士叫ar??

fmc 寫道:
我第一胎,所以有d驚

我就無
唔洗驚有咩"e郁"第一時間入院
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我最驚係如果飛的去醫院時...穿左水...唔知駛唔駛賠錢比個司機姐...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我上次都係屋企痛左6個鐘先搭的士入院,我無叫啊,仲識得打俾我屋企人話我入去喇咁!唔知個司機係咪見我去生BB,所以都開快左dd!轉眼就到左!

別墅

我都有ar,就好細聲.都仲可以打電話叫老公.

大宅

我都無係的士叫,但個司機見到我大肚又拎住個走佬袋,一上車就話去廣華,佢都開得幾快,我估佢都怕我穿水。

洋房

kawai928 寫道:
我最驚係如果飛的去醫院時...穿左水...唔知駛唔駛賠錢比個司機姐...
傻媽, 你一有sign 就梗係用埋孕婦衛生巾你先出門口喇.

男爵府

我生囡囡時半夜陣痛即刻call 的士出九龍,出聲就無......不過係咁捉住老公隻手同摸住個肚,個樣好辛苦咁law~
可能司機又係知道我趕住去生BB開得好快.....幾驚呀~

公爵府

我係見紅 & 少少陣痛入院, 所以冇痛到叫

出門口之前, 冇穿水都攝定產婦衛生巾, 我就帶定床墊, 預防搭緊車穿水, 有 d 媽媽坐的士時會墊毛巾
[/url]

大宅

萬一生得時唔係自己要生e院附近, 可唔可以到就近政府e院生呢?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

勤勤媽 寫道:
傻媽, 你一有sign 就梗係用埋孕婦衛生巾你先出門口喇.

O...你唔講我真係冇諗過要咁做呀...多謝提醒

公爵府

AMY 寫道:
萬一生得時唔係自己要生e院附近, 可唔可以到就近政府e院生呢?

如果你第一胎, 實有足夠時間去你自己既醫院, 就算就近醫院都會收你, 你諗下, 醫院就算拎住通行證都收啦 ..
[/url]

首頁

尾頁

跳至