烹飪搵食

跳至
[搵食推介] 食雪糕?

伯爵府

食雪糕?

本人最喜歡食雪糕,但發現市面多了很多雪糕店,有平有貴...
平到十蚊八蚊有交易,貴的貴到$2X~3X 一個雪糕球
想同大家分享吓:
1/ 有無人唔鍾意食雪糕?
2/ 會唔會自己鍾意食,但唔鍾意(俾)自己小朋友食?
3/ 最鍾意邊款味道?
4/ 最特別邊款味道(真係食過)?
5/ 覺得幾多錢一杯最合理?

大宅

Re: 食雪糕?

1/ 有無人唔鍾意食雪糕? >>> I like ice-cream ka~

2/ 會唔會自己鍾意食,但唔鍾意(俾)自己小朋友食? >>> No

3/ 最鍾意邊款味道? Chocolate, Caffe Mocca & Lemon-Lime are my favorite flavors by Movenpick

4/ 最特別邊款味道(真係食過)? "Tiramisu" by Movenpick

5/ 覺得幾多錢一杯最合理? $20 or below

大宅

1)我鍾意食雪糕,不過唔敢成日食....怕肥.....同食開就心思思成日想食.....
2)以前係,因為驚佢咳....但而家大個仔就比多左佢食,同叫佢食完一定要飲水囉!
3)細個果陣鐘意食牛奶公司雪糕站既"菠蘿"同"香蕉果仁"!而家大左就鐘意食movenpick士多啤梨、咖啡!
4)芝麻豆腐味!尋日去餐廳食過.....好味!
5)好難講架喎!
靚咪媽 寫道:
本人最喜歡食雪糕,但發現市面多了很多雪糕店,有平有貴...
平到十蚊八蚊有交易,貴的貴到$2X~3X 一個雪糕球
想同大家分享吓:
1/ 有無人唔鍾意食雪糕?
2/ 會唔會自己鍾意食,但唔鍾意(俾)自己小朋友食?
3/ 最鍾意邊款味道?
4/ 最特別邊款味道(真係食過)?
5/ 覺得幾多錢一杯最合理?
I'm not a yogi,but a yogist!

大宅

好媽媽勳章

1/ 有無人唔鍾意食雪糕? 我鍾意
2/ 會唔會自己鍾意食,但唔鍾意(俾)自己小朋友食? 唔會
3/ 最鍾意邊款味道? 朱古力, 火龍果, 豆腐, 蜜瓜, swiss almond vanilla.....
4/ 最特別邊款味道(真係食過)? 火龍果
5/ 覺得幾多錢一杯最合理? 10

大宅

1.鍾意,不過唔敢成日食
2.唔會,細路仔梗係鍾意食雪糕架啦,冇咳咪得囉.
3.朱古力,咖啡,Straciatella
4.無花果
5.如果係靚既雪糕,廿零蚊一球都可以接受

*如果大家去開意大利旅行,唔好錯過羅馬一間叫做Palm既雪糕店.我數過,有104種唔同味道既雪糕,好吸引.成個意大利既Gelato都非常非常美味,一般1至1.5歐羅可以食到一杯.

跳至