懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

點教初生或3個月大的bb訓返bb床

因我個b 已3個月大 開頭時每當放落bb床就好易甦所以就同我訓, 但唔知點先train到他訓返佢自己張床呢? 請help, help, thank you
:mrgreen:
預產期係4月13日啊 10/03 -小B而家約重2.4kg 01/04 - 小b而家重約3kg 好緊張, 就快小B出世啦 :-P 小b終於係08/04出左世啦, 重2.71kg 好開心 :-P 11/05小b重4.01kg啊 08/06去打針, 小b重 5.45kg 今個月去打針又重左啦, 成15磅 10月20日去健康院打針是磅有 8.4 kg

男爵府

熱血勳章

Re: 點教初生或3個月大的bb訓返bb床

無得教架BO…比我會狠心D唔理佢,習慣幾晚就得,同戒夜奶一樣!

男爵府

畀面勳章

真係無得教架BOR~我個女都係訓左兩晚就先習慣

別墅

me too!!

大宅

我睇D外國節目, 訓練BB自已訓, 其中一點都幾重要:
當佢在BB床訓訓下責醒時, 唔好立即抱起佢,
只係用拍下佢, 直至佢再訓着. 咁樣佢知道父母係附近.
不用擔心.
我見節目裏得1-2個月大的BB都得, 應該得啩.

複式洋房

即是我都無得訓, 但我個仔自從3個月大開始好訓得, 乖左好多
預產期係4月13日啊 10/03 -小B而家約重2.4kg 01/04 - 小b而家重約3kg 好緊張, 就快小B出世啦 :-P 小b終於係08/04出左世啦, 重2.71kg 好開心 :-P 11/05小b重4.01kg啊 08/06去打針, 小b重 5.45kg 今個月去打針又重左啦, 成15磅 10月20日去健康院打針是磅有 8.4 kg

首頁

尾頁

跳至