自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章

唔該axfxt下次pm人D問題客氣D!!!

我在7月13日在新自由講場到答呢個Re:請問你地每月可以儲到多少錢?http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=361216&forum=162&start=30&viewmode=flat&order=1
之後到7月15日收到一名ahfat的媽媽/爸爸既私人訊息,他/她的問題是:
ahfat 寫道:
Hi numen,

can you tell me about the 零存整付?? because I want to saving some money...

ahfat

我就回覆:

即在銀行開個戶口簿專for零存整付用,你可問銀行比較解釋清楚

我想問我有答錯嗎??但ahfat媽媽/爸爸在7月17日又pm我,以下是7月17日私人訊息的內容

發件人︰ahfat 收件人︰numen 日期︰2005-07-17
主旨︰ Re: Re: 零存整付
內容︰ 我知可以問銀行,唔該晒! 不過我想知你講的是那間銀行,因有很多都沒有這項服務了!同我亦想知1年後你可以攞到幾多$$$$$$,如果唔想講就唔好post出來引人啦!難道你不想說是那間銀行?

我想問ahfat,我在Re:請問你地每月可以儲到多少錢?

在邊段引post出來引人??會唔會係我無寫比人睇,我到期可以攞到幾多$呀??但我可講比你聽,我到期可以攞到幾多$,都唔關你事!! :evil:
同我已經在 請問你地每月可以儲到多少錢 個到已答左:我在以前廣安做零存整付(現改名星展),,當時利率有4.xx幾...

我post出呢件事,唔係想鬧交,但我左想右想我錯在那裏???
ahfat提點

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 我有答錯咩??To:ahfat

活在當下

大宅

講者無心,聽者有意
可能大家誤會啫
澄清返就冇事勒

複式洋房

numen
我覺得你答得冇錯,因我都係用"零存整付"儲錢架!

洋房

deleted (因為double咗)

deleted

洋房

Numen,

我點敢提點你。

係,你可以攞到幾多$係唔關我事!但在這裡,我想問其他媽咪,這個網頁唔係俾大家互傳信息ga咩?自問見識小,唔識嘢,見到Numen有咁好ga嘢介紹,更想知多啲啦!

Numen,我從來冇話你答錯(好在你全段copy出來,有眼的人都見到我冇話你答錯),請你改改個topic!免得其他媽咪以為我鬧你!你話你post出來唔係想鬧交,講真我覺得你係囉!

最後,我唔會再就這件事作出任何回應!
仲有,都係嗰句,希望你改改個topic,如果唔改個topic的話,都唔該你delete咗我個名,多謝!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 唔該axfxt下次pm人D問題客氣D!!!

ahfat:
我在Re:請問你地每月可以儲到多少錢? 內容就是:
我每個月儲$3000,月尾手謹都拎唔到出來用....因為我在銀行做零存整付,下年到期有he...he... 唔話比你地知...

另一段
我在以前廣安做零存整付(現改名星展),,當時利率有4.xx幾...

我在 Re:請問你地每月可以儲到多少錢?
個到全程只答2段,我邊段有好ga嘢介紹比人呀,我只答自己D野,但你pm我問
關於零存整付D野,我都答左你:即在銀行開個戶口簿專for零存整付用,你可問銀行比較解釋清楚
大姐,我唔係做銀行,我點知邊間有得做零存整付,你自己無睇清楚我在Re:請問你地每月可以儲到多少錢?個到已答自己在以前廣安做零存整付(現改名星展),仲有你2005-07-17 再pm我,內容是:

我知可以問銀行,唔該晒!
不過我想知你講的是那間銀行,因有很多都沒有這項服務了!同我亦想知1年後你可以攞到幾多$$$$$$,如果唔想講就唔好post出來引人啦!難道你不想說是那間銀行?
你問我同我亦想知1年後你可以攞到幾多$$$$$$,,大姐你問人野都唔洗問人一年後可攞到幾多$呀 :evil: ,你問D問題已經乞人憎啦!! :evil:

仲有,唔該你pm人D語氣要客氣D,
同你要求我改改個topic,好....我改..

大宅

Re: 唔該axfxt下次pm人D問題客氣D!!!

numen
成件事都係態度問題當佢細路女算啦
ahfat
零存有好多計法包括存幾多錢.做幾耐(越長d息就多d).而家大銀行都冇零存,你可以問d細銀行佢

首頁

尾頁

跳至
熱門主題